EUR: 321,97 Ft
CHF: 283,26 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Simicska emberei eligazították Hadházyt

További részleteket tálalt a Ripost arról a pénteki találkozóról, amelyen Simicska Lajos oligarcha emberei megkezdték a Jobbik után az LMP bekebelezését is. A lap szerint Hadházy Ákos társelnökkel Simicska bizalmasai közölték: az anyagi és médiatámogatásért cserébe az LMP-nél is „kézi irányítást” vezetne be a nagyvállalkozó-földbirtokos.

A Ripost számolt be elsőként arról, hogy a Jobbikot már igájába hajtó Simicska Lajos oligarcha emberei a múlt héten bizalmas megbeszélést folytattak az LMP társelnökével, Hadházy Ákossal a Magyar Nemzet Szalon keretein belül. A lap megmutatta, hogyan távozott előbb Hadházy Ákos, majd a már hűbéressé tett párt, a Jobbik elnöke, Vona Gábor az eligazításról. Tegnap már az is kiderült, hogy kik voltak Simicska Lajos földi helytartói a megbeszélésen: Schlecht Csaba, a Magyar Nemzethez ejtőernyőzött főszerkesztő, valamint Faragó Csaba, aki Simicska regnálása idején volt az ÁPV Zrt. vezetője, legutóbb pedig az oligarcha fiát, Simicska Ádámot váltotta a Magyar Nemzetet kiadó cég élén.


Faragó Csaba, a Nemzet Kiadó igazgatója… Fotó: Ripost

… és Schlecht Csaba, Magyar Nemzet-főszerkesztő volt jelen a megbeszélésen Fotó: Ripost

A Ripost szerint nemcsak az volt a téma a megbeszélésen, hogyan támogassa anyagilag és médiamegjelenésekkel az LMP-t Simicska Lajos céghálója és médiabirodalma, hanem az is, hogy mit kér ezért cserébe a milliárdos földbirtokos-nagyvállalkozó. A lap úgy tudja, az LMP-ben ugyanolyan kézi irányítást vezetne be Simicska, mint ahogy az a Jobbik esetében történt.

Mint ismert, a Jobbiknál nagy hirtelen előkerült a civilnek titulált Varga-Damm Andrea ügyvéd, aki azóta már a Jobbik veszprémi képviselőjelöltje és – mit ad Isten – Simicska Lajos egyetemi évfolyamtársa. Azóta az ügyvédi kamarából korábban egyszer már kizárt ügyvédnő nem maradhat el Vona Gábor pártelnök mellől a kiemelt rendezvényeken, sőt: korábbi lapértesülések szerint ő maga juttatja el Simicska utasításait a Jobbik vezetéséhez.


A Ripost feltételezése szerint ugyanez a szerep vár Hadházy Ákos LMP-társelnökre is, akit egyes elképzelések szerint éppen azért „küldtek” a zöldpártba, hogy a most formálódó hatalomátvételt előkészítse. Mint ismert: az Origo korábban beszámolt róla, hogy Hadházyt többször látták egyeztetni az oligarcha fiával, Simicska Ádámmal.

Fotó: Ripost.hu

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fokozatos lehűlés várható a hétvégén

  Fokozatos lehűlés várható a hétvégén

  A hétvégén is folytatódik a száraz idő, vasárnap estig nem várható csapadék. Emellett fokozatos lehűlésre kell készülni. A hét végére már 10 fok alatt alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • A vallásszabadság és az üldözött keresztények védelme kiemelt feladat

  A vallásszabadság és az üldözött keresztények védelme kiemelt feladat

  Az üldözött keresztények védelmében tervezett közös fellépésről és a Nyugat-Európában terjedő antiszemitizmusról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Samuel Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős utazó nagykövete az Országházban csütörtökön – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 • Biztosítják a férőhelyeket a rászorulóknak

  Biztosítják a férőhelyeket a rászorulóknak

  A hajléktalan emberek számára fenntartott férőhelyek kihasználtsága országos szinten 75 százalékos, Budapesten 72,5 százalékos – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.