EUR: 321,02 Ft
CHF: 282,34 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Belföld

“Stop Soros” törvénycsomagot készített a kormány

Törvénycsomagot nyújt be a kabinet a migráció szervezőivel szemben.

Újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány: a társadalmi vitára kerülő előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat – közölte Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán kormányszóvivő a “Stop Soros” névvel illette a törvénycsomag-tervezetet.


A kormány korábban elutasította az illegális migrációt, és az ellenőrzés nélküli határátlépést – mondta Pintér Sándor.

A nemzeti konzultáció bebizonyította, hogy 2,3 millió magyar elutasítja az illegális bevándorlás, a kormány lépett az üggyel kapcsolatban.


A kormány egy törvénycsomagot nyújt be az illegális migrációval kapcsolatban – mondta a miniszter. Három törvényből álló csomagot alkotott a kormány, aminek a tervezetéről tárgyalt a kormány, és társadalmi vitára bocsátják majd – tette hozzá Pintér Sándor belügyminiszter.

Létrehozzák az idegenrendészeti távoltartást – jelentette be a miniszter.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Támogatja a bevándorlást a DK-s

  Támogatja a bevándorlást a DK-s

  A Demokratikus Koalíció (DK) egykori alelnöke Bauer Tamás nem meglepő módon kritizálta a kormány családtámogatási politikáját, sőt közösségi oldalán kifejtette azon pontokat, a nemzeti konzultáció kérdései közül amelyekkel nem ért egyet.

 • 1000 milliárdot kap Budapest

  1000 milliárdot kap Budapest

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is.

 • Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

  Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

  Nagyarányú kormánypárti győzelmet jósolna a brüsszeli Politico, ha Magyarországon most hétvégén tartanák az európai parlamenti választásokat. Az erősen balliberális politikai elemzőportál mandátumbecslése szerint egy most megrendezett választáson a Fidesz-KDNP csaknem 60 százalékos eredménnyel 14 képviselői helyet szerezne meg az EP-ben, miközben a rajtuk kívül bejutó ellenzéki pártok összesen fele annyi, mindössze hét helyet szereznének.