EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Extra

Szétesett Klapka családja

Klapka György egy évvel ezelőtt, január 4-én hunyt el otthonában. Épp úgy ment el, ahogy mindig is szeretett volna: álmában. Vámház körút 9. alatt lévő birodalmát pedig lánya, Sandy vette át, aki minden erejével igyekszik ápolni a hagyatékot és a családot is próbálja egyben tartani.   

Klapka György halála egész családja életét megváltoztatta. Az Aranyember volt az, aki erős kézzel igazgatta birodalmát, szeretetével pedig a családot tartotta össze. Rendezvényeket szervezett, ahol minden gyermeke jelen volt, ráadásul zálogházát is haláláig igazgatta. Üzleti birodalmát legrátermettebb gyermeke, Sandy vette át, aki édesapja nyomdokaiba lépve mind az üzletet, mind a családot megpróbálja egyben tartani, testvérei azonban, úgy tűnik, ebben nincsenek segítségére. A korábbi évektől eltérően ugyanis már a karácsonyt sem ünnepelték együtt. Németországban élő testvéreivel már csupán virtuálisan köszöntötték egymást az ünnep alkalmából, ráadásul Sandy már bátyjával, Dennisszel sem tartja napi szinten a kapcsolatot. Klapka lánya, hogy túltegye magát mindezen, álmaiból merít erőt.


– Szoktam édesapámmal álmodni, ilyenkor mindig jókat beszélgetünk – mesélte a Blikknek korábban Sandy, aki gyászát sokáig magában tartotta, úgy érezte, nem gyengülhet el egy pillanatra sem, mert akkor minden széthullana körülötte. – Tavasszal, talán április végén zokogtam ki magam először szívből. (…) Nem tagadom, olykor elvonulok és csak sírok – mondta a Lokálnak korábban. Klapka György sírkövét előreláthatólag tavasszal állítják fel, akkor talán a család újra összefog és együtt emlékeznek meg az elhunyt Aranyemberről.

Az Aranyember önéletrajzi könyvében így összegezte életét:

„Nem tartok a haláltól, mert megéltem jót, rosszat, élveztem a gazdagságot, a gyönyört, de láttam a sötétet, és részem volt a nyomorban is. Mindent megtapasztaltam, amit érdemes, és elrendeztem a dolgaimat, ahogy lehet. Nem várom a halált, de nem is félek tőle – ha bekopogtat hozzám, elbeszélgetek vele, és egymás markába csapunk üzletember módjára. Úgy van, ahogy megegyezünk: ha mennem kell, hát megyek!”

Klapka György (Fotó: Máté Krisztián)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek