EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Extra

Szétesett Klapka családja

Klapka György egy évvel ezelőtt, január 4-én hunyt el otthonában. Épp úgy ment el, ahogy mindig is szeretett volna: álmában. Vámház körút 9. alatt lévő birodalmát pedig lánya, Sandy vette át, aki minden erejével igyekszik ápolni a hagyatékot és a családot is próbálja egyben tartani.   

Klapka György halála egész családja életét megváltoztatta. Az Aranyember volt az, aki erős kézzel igazgatta birodalmát, szeretetével pedig a családot tartotta össze. Rendezvényeket szervezett, ahol minden gyermeke jelen volt, ráadásul zálogházát is haláláig igazgatta. Üzleti birodalmát legrátermettebb gyermeke, Sandy vette át, aki édesapja nyomdokaiba lépve mind az üzletet, mind a családot megpróbálja egyben tartani, testvérei azonban, úgy tűnik, ebben nincsenek segítségére. A korábbi évektől eltérően ugyanis már a karácsonyt sem ünnepelték együtt. Németországban élő testvéreivel már csupán virtuálisan köszöntötték egymást az ünnep alkalmából, ráadásul Sandy már bátyjával, Dennisszel sem tartja napi szinten a kapcsolatot. Klapka lánya, hogy túltegye magát mindezen, álmaiból merít erőt.


– Szoktam édesapámmal álmodni, ilyenkor mindig jókat beszélgetünk – mesélte a Blikknek korábban Sandy, aki gyászát sokáig magában tartotta, úgy érezte, nem gyengülhet el egy pillanatra sem, mert akkor minden széthullana körülötte. – Tavasszal, talán április végén zokogtam ki magam először szívből. (…) Nem tagadom, olykor elvonulok és csak sírok – mondta a Lokálnak korábban. Klapka György sírkövét előreláthatólag tavasszal állítják fel, akkor talán a család újra összefog és együtt emlékeznek meg az elhunyt Aranyemberről.

Az Aranyember önéletrajzi könyvében így összegezte életét:

„Nem tartok a haláltól, mert megéltem jót, rosszat, élveztem a gazdagságot, a gyönyört, de láttam a sötétet, és részem volt a nyomorban is. Mindent megtapasztaltam, amit érdemes, és elrendeztem a dolgaimat, ahogy lehet. Nem várom a halált, de nem is félek tőle – ha bekopogtat hozzám, elbeszélgetek vele, és egymás markába csapunk üzletember módjára. Úgy van, ahogy megegyezünk: ha mennem kell, hát megyek!”

Klapka György (Fotó: Máté Krisztián)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Tápai Szabina: Azonnal beleszeretettem Kucserába

    Tápai Szabina: Azonnal beleszeretettem Kucserába

    Tápai Szabina és Kucsera Gábor megismerkedésének története akár egy hollywoodi filmbe is beleillene. Románcuk azonban nem volt zökkenőmentes, egyszer még szakítottak is, öt év külön töltött idő után azonban rájöttek: egymásnak teremtették őket.

  • 45 napig sírt Will Smith neje

    45 napig sírt Will Smith neje

    Will Smith felesége, Jada néhány hónappal ezelőtt indította el saját beszélgetős műsorát, a Red Table Talkot. Az elmúlt időszakban számtalan meglepő családi titokról rántotta le a leplet a kamerák előtt: kiderült például, hogy lányuk tinédzserként depressziós volt, és többször is megvagdosta magát.