2018. február 21., szerda
Eleonóra

Belföld

Tízmilliókba kerül VV Fanni keresése

Már most tízmilliókra rúg Novozánszki Fanni, alias VV Fanni meggyilkolásának nyomozati költsége. Az ügyre egy teljes nyomozócsoportot állítottak, akik a feltételezett elkövető mobiltelefonjának cellainformációi alapján kutatnak öt megyében.

Élőlánccal, a legmodernebb számítógépes rendszerekkel, térfigyelő kamerák felvételeinek ellenőrzésével, drónokkal kutat a rendőrség VV Fanni holtteste után. A rendőrségnek nincs könnyű dolga, hiszen a feltételezett elkövető összesen több mint 1000 kilométert autózott november 20-át követően, így nem tudni, hol szabadulhatott meg a holttesttől.

Fanni eltűnési fotója (fotó: police.hu)


– A rendőrségen egy külön nyomozócsoport csak ezzel az üggyel foglalkozik. Ez csak kiemelt, indokolt esetekben fordul elő. A holtest utáni kutatás és az adatgyűjtés komoly bűnügyi költségeket jelent. Az elmúlt néhány hét megfeszített munkája már eddig is tízmilliókba került – tudtuk meg az ügyet jól ismerő forrásunktól, aki hozzátette: vannak olyan területek, ahol a cellainformációk szerint időzött a feltételezett elkövető, így ott tüzetesen vizsgálódnak a rendőrök.
Az ügybe különböző szakértőket vontak be, akik elemzik a rögzített adatokat. Hogy mennyire akkurátusan teszik a dolgukat, talán az példázza a legjobban, hogy a gépkocsiban talált talajmaradványokat is elemzik, ily módon ugyanis az adott régióban jellemző talajtípusok alapján eljuthatnak a helyszínhez. A család sértetti jogi képviselője, dr. Lichy József elmondta, hogy a hozzátartozók mostanra feladták a reményt, hogy újra élve láthatják Fannit. Ugyanakkor addig nem tudják feldolgozni a történteket, amíg nem tudnak végső búcsút venni szerettüktől.
Más forrásból úgy értesültünk, hogy a meggyanúsított férfi védőügyvédjét a hatóság ki szeretné zárni az ügyből, mivel rendhagyó módon tanúként kívánja meghallgatni, mert úgy vélik vallomásával nagyban elősegítené a felderítést. Ezt azonban addig nem teheti meg, míg a gyanúsítottat védi.
Ismert: az egyik valóságshow szereplőjeként megismert Novozánszki Fanni november 20-án tűnt el. A rendőrség december elején közölte a családdal, hogy a fiatal nőt megölték, de a holttest azóta sem került elő. A rendőrség az ügyben letartóztatta a dunaújvárosi B. Lászlót, akit emberöléssel gyanúsítanak (ő 2010-ben Dunaújvárosban indult az MSZP támogatásával az önkormányzati választáson). A férfi nem tagadja, hogy eltűnése napján ő vitte ki a magatehetetlen nőt Duna-parti otthonából, de állítása szerint nem ő gyilkolta meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Luxus nélkül él a lottómilliomos

  Luxus nélkül él a lottómilliomos

  Vége a fényűzésnek, luxus nélkül él az Andraschek házaspár. A hajléktalanból lett lottómilliomos família mára már hétköznapi életet él, és minden fillér kiadásra odafigyel.

 • Felfüggesztették a kutyába bokszoló rendőrt

  Felfüggesztették a kutyába bokszoló rendőrt

  Felfüggesztették szolgálati beosztásából azt a rendőrt, aki brutálisan bánt egy kutyával. Az erről szóló videó, melyet Dányban vettek fel, hétfőn került ki a legnagyobb közösségi oldalra, és tegnap délutánig már több mint százezren látták.

 • Évi tízezer migránst erőltetne ránk Brüsszel

  Évi tízezer migránst erőltetne ránk Brüsszel

  Több mint tízezer migránst kellene befogadnia Magyarországnak évente egy új európai szakértői javaslat alapján. Ráadásul válsághelyzet esetén kötelezővé válna a migráció terhe alatt álló államok “megsegítése”, ami gyakorlatilag tömeges menekült áradatot jelentene hazánknak.