2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Belföld

Tovább gyepálja egymást az ellenzék

– A választáson csak azok a szavazatok eredményezhetnek változást, amelyeket az MSZP–Párbeszéd nyitott szövetségre adnak le, minden más voks a jelenlegi kormánypártokat támogatja – mondta az MSZP hétvégi választmányi ülésén Karácsony Gergely, a Párbeszéd és a szocialisták közös miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (b-j)
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Ahhoz képest, hogy egy hónapja még közös listát sem akart a szocialistákkal, igazán öles léptekkel halad. Nagyon rossz irányba – reagált szavaira Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. Úgy tűnik tehát, hogy hiába állapodtak meg Gyurcsányék az egyéni körzetekben a szocialistákkal, tovább folytatódik a cicaharc. Ennek jele lehet, hogy ismét Nyakó István lett az MSZP sajtófőnöke. Ő pár hónapja éppen egy Gréczyvel történt konfliktusa után távozott.

A DK ráadásul újabb frontot nyitott, és a Bokros Lajos-féle MoMával is összerúgta a port. Bokros a múlt héten közleményben fakadt ki azon, hogy Gyurcsányék kigolyózták őket az együttműködésből, miközben tavaly szeptemberben egy színpadon állva még a közös indulásról szónokoltak.– Furcsa, hogy Bokros Lajos arról írt, hogy a DK nem akart megállapodást. A valóság ezzel szemben az, hogy Bokros utasította vissza Gyurcsány ajánlatát – reagált Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

 

Bokros Lajos
Fotó: Mészáros Diána

Gréczy szerint a „DK álláspontját Pusztai Erzsébet hitelesíti egyértelműen, aki néhány napja mondott le a MoMa elnökségi tagságáról, és azt írta, hogy csak olyan pártra szabad szavazni, amelyik eléri az öt százalékot”.

– Zsolt, az én mondatom teljesen más összefüggésben született. Nem szép dolog az összefüggéseiből kiragadott mondatot bárminek a „hitelesítésére” felhasználni – írta a DK-s posztja alá Pusztai Erzsébet.

Galló Béla politológus a DK-val kapcsolatban úgy fogalmazott az M1-en: „A szocialista párt már Szili Katalin óta a DK elnökének tervét hagyja megvalósítani, ez a vezetői réteg sem képes megakadályozni, hogy apránként lebontsa az MSZP-t Gyurcsány Ferenc.”

Szeretném kifejezni együttérzésemet az ellenzéki szavazók iránt.

Oké, én könnyen beszélek, mert – kár lenne tagadni – tudom, hová húzom majd az ikszeimet április 8-án, azonban baloldali és liberális barátaimat kérdezgetve folyton csak azt a választ kapom, hogy a franc tudja.

Amit a magukat pökhendi és kirekesztő módon demokratikus ellenzéknek nevezett csoportosulások idestova nyolc éve művelnek, az innen nézve baromi szórakoztató. Ahogy mondani szokták, nekünk csak az a dolgunk, hogy nézzük ezt a vircsaftot, jókat röhögjünk, és közben tömjük magunkat pattogatott kukoricával, csakhogy már kezd fájni a hasunk a sok nevetéstől. A magyar politikai életnek igenis szüksége lenne épkézláb ellenzékre, amely valódi, értelmezhető, a megváltozott világhoz igazított alternatívát képes nyújtani a szavazóknak, és amely kihívást jelent a kormánypártoknak.

De könyörgöm: most megint úgy néz ki, hogy a választások után Gyurcsány Ferenc lesz a baloldal vezető alakja, ugyanis az elmúlt években annyit „férgelődött”, gáncsoskodott és manipulált a saját térfelén, hogy erre minden esélye megvan. Ne becsüljük le, ez politikai teljesítmény tőle, csak éppen az ő jelenléte újabb négy évre gátat szab majd a baloldal normalizálódásának.

Valakinek megint szólnia kellene a DK elnökének, amit annak idején az SZDSZ-es Horn Gábor is megtett a tévé kamerái előtt az ő szempontjukból elbukott vizitdíjas népszavazás után, 2008-ban, hogy menjen a p.csába. De erre sem Karácsony Gergely, sem Molnár Gyula, sem Szigetvári Viktor, sem Szél Bernadett nem veszi a fáradságot.

Majd akkor én. Feri, menj a p.csába!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 53 évesen hosszában úszta át a Balatont

  53 évesen hosszában úszta át a Balatont

  Zimányi András gondolt egyet, és egy olyan célt tűzött ki maga elé, amit még kevesen. Keresztbe már többen is sikeresen átúszták a Balatont, ám ő magasabbra emelte a lécet.

 • Horror áron lehet albérletet találni

  Horror áron lehet albérletet találni

  Jó ideje tart az ingatlanárak folyamatos emelkedése, Budapesten már csak elképesztően drágán lehet lakást kivenni. Rossz hír ez az egyetemistáknak, akik a nemrég kihirdetett felvételi ponthatárok után albérletkeresésbe kezdtek.

 • Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontját adták át a hétvégén Szilvásváradon a Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként.

 • Szél Bernadett mindenről lemondott

  Szél Bernadett mindenről lemondott

  A párt társelnöki tisztjéről és az LMP parlamenti képviselőcsoportjának vezetéséről is lemondott Szél Bernadett – értesült a borsod24.