EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Egyéb II.kerület

Verses ünnep Ákossal

A magyar kultúra napjára a II. Kerületi Önkormányzat Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes Arany János verses estjével emlékezett a Klebelsberg Kultúrkúriában – írja a II. kerület Önkormányzata honlapján.

A magyar kultúra napja /Fotó: II. kerület önkormányzata

Az eseményen Láng Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta, 1823. január 22-én tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát, erre a jeles eseményre pedig méltó és izgalmas programmal kívántak emlékezni. Hozzáfűzte, az énekes ezer szállal kötődik a kerülethez, Hidegkúthoz: gyermekei itt tanulnak, évek óta a Kultúrkúriában készül koncertjeire és a közelmúltban kerületünkben épült fel stúdiója.


“Ákos verses estjével a világ számtalan pontját fellépett már, öröm, hogy most nálunk köszönthetjük” – mondta a polgármester. Végül Szerb Antal írót, irodalomtörténészt idézte, aki így írt Aranyról: „Minden szál hozzá vezetett, és minden szál tőle vezet, a magyar szellemi életnek ő a sugárzási központja.” Az eseményen részt vett Varga Mihály miniszter, országgyűlési képviselő, Illés Boglárka helyettes államtitkár, valamint Biró Zsolt és Riczkó Andrea önkormányzati képviselők is.

Szintén a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én hétfőn este 18 órától a Marczi színpadán Nyáry Krisztián: Így szerettek ők – Kosztolányi Dezső szerelmi bonyodalmai címmel volt felolvasó est, amelyet Réczei Tamás rendezett és Kiss Mari, Trokán Nóra és Gyabronka József színművészek adtak elő. A jeles nap alkalmából Rózsa György köszöntötte a közönséget, majd Biró Zsolt, a Közoktatási, Közművelődési, Sport- és Informatikai Bizottság elnöke osztotta meg gondolatait. Az eseményen részt vett Riczkó Andrea önkormányzati képviselő is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.