EUR: 321,10 Ft
CHF: 283,95 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Külföld

Visszatért a színpadra a szexuális bántalmazással vádolt Bill Cosby

Egy kisebb publikum előtt visszatért a színpadra a szexuális bántalmazással vádolt Bill Cosby hétfőn.

A 80 éves amerikai komikus szülővárosa, Philadelphia egyik dzsesszklubjában adott előadást mintegy 50 fő előtt. Cosby pár perces dobolással nyitotta a showt a LaRose Jazz Clubban, majd megkezdte egyórás programját, amelynek során többek között az öregedésről és a látása csökkenéséről viccelődött.


Cosby 2015 májusa óta nem lépett fel. Akkor kerültek nyilvánosságra a szexuális bántalmazás miatt ellene felhozott első vádak, így az utolsó, atlantai fellépését többször megszakították dühös nézők. A hétfői showt nem zavarta meg senki, a Twitteren azonban erős bírálatokat kapott.

Bill Cosbynak bíróság előtt kell felelnie a vádakra, egy több mint tíz évvel ezelőtti rendőrségi jelentés szerint ugyanis gyógyszerekkel elkábított és szexuálisan megtámadott egy nőt. Az Andrea Constand 2004-es szexuális bántalmazása ügyében zajló tárgyalás azonban 2017 nyarán eredménytelenül zárult, mivel az esküdtek több mint 52 órán át tartó tanácskozás után sem tudtak egyhangú ítéletet hozni.

Az újratárgyalást április 2-ra tűzték ki. A tavaszi peren 19 újabb vádló vallomását engedélyezte a bíróság, köztük 12 olyan nőét, akiknek meghallgatását az első tárgyaláson nem engedélyezték.

A komikust mintegy 60 nő vádolta meg szexuális zaklatással. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket. Az állítólagos áldozatok között vannak modellek, pincérnők és a showbiznisz munkatársai is. Az esetek egészen a hatvanas évekig nyúlnak vissza, legtöbbjük azóta már elévült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nap képe: Ugrólecke

  Nap képe: Ugrólecke

  Lélegzetelállító mutatványnak lehettek tanúi a Kruger Nemzeti Park látógatói, akik saját szemükkel győződhettek meg arról, hogy mekkorát képes ugrani egy nagy kudu.

 • Öt keskenyszájú orrszarvút telepítenek át Ruandába

  Öt keskenyszájú orrszarvút telepítenek át Ruandába

  A kihalás szélén álló kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis michaeli) öt egyedét fogják áttelepíteni jövőre európai állatkertekből a dél-afrikai Ruandába, ez lesz az eddigi legnagyobb rinocérosz-áttelepítés Európából Afrikába – közölte Premysl Rabas, a csehországi Dvur Královéi állatkert igazgatója.

 • Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric

  Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric

  Egymillió euró óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric, Horvátország legnagyobb magántulajdonú cégcsoportjának, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokornak a volt tulajdonosa, akit november 7-én adtak ki a britek Horvátországnak – jelentette a horvát közszolgálati televízió (HRT) kedden.