EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

300 év börtönt kapott a molesztáló csapatorvos

Végleg lezárult Larry Nassar, az amerikai tornászválogatott és a Michigan Egyetem tornászcsapata egykori orvosának pere az Egyesült Államokban. A bíróság újabb, 40-től 125 évig terjedő börtönbüntetést szabott ki rá, így több mint 300 évet kell ülnie molesztálás miatt.

Az új ítélet a michigani Twistars tornaklubban elkövetett zaklatások miatt született.


Mint ismeretes, korábban Nassart két ügyben is tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték: tavaly decemberben pornográf gyermekfelvételek birtoklása miatt 60 évet, majd januárban szexuális zaklatásos ügyek miatt további 175 évet kapott. A hírek szerint 265 nő tett vallomást ellene, többek között Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok tornász is.

– A vallomások a legbelső énemig hatottak rám. Megértem és felfogtam, mekkora fájdalmat okoztam a sportolóknak és a szülőknek. Szavakban nem tudom elmondani, mennyire sajnálom azokat, akik részesei voltak tetteimnek. A vallomások örökre beleégtek a gondolataimba – idézi a CNN Nassar utolsó szavait.

Larry Nassar

Az 54 éves orvos szavai nem hatották meg az ügyben eljáró Janice Cunningham bírót, aki szerint Nassar tagadásban van és valójában fogalma sincs arról, mekkora érzelmi kárt okozott az áldozatoknak és a hozzátartozóknak.

Profimedia, Alamy

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.