EUR: 323,32 Ft
CHF: 286,30 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Miskolc

327 milliárd forint jut Miskolc és térsége fejlesztésére

Ipari, idegenforgalmi, közbiztonsági és infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg állami forrásból a Modern Városok Program keretében Miskolcon és térségében, mintegy 327 milliárd forint értékben – közölte Kósa Lajos a diósgyőri várban tartott sajtótájékoztatón.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: a programnak köszönhetően elkészül Miskolctól a magyar–szlovák államhatárig az M30-as autópálya, amely közvetlen összeköttetést jelent a borsodi megyeszékhely és Kassa között, miután Kassától a határig már megépült a sztráda szlovákiai szakasza. A nemzetstratégiai szempontból kiemelt fontosságú, 2022-ig elkészülő gyorsforgalmi út kivitelezése összességében 240 milliárd forintba kerül – tette hozzá.


A Modern városok programban kerül sor a diósgyőri vár rekonstrukciójára is. A látványterv alapján így fog kinézni a felújítás után
MTI Fotó

Milliárdokat költ majd az állam Miskolcon a tapolcai strand fejlesztésére, a diósgyőri vár rekonstrukciójának folytatására és befejezésére, ipari park kialakítására, intelligens térfigyelőkamera-rendszer telepítésére, elkerülőút és közlekedési csomópont megépítésére – mondta a miniszter.

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter (jobbra) és Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester (balra) a sajtótájékoztató előtt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kriza Ákos (Fidesz–KDNP), Miskolc polgármestere arról szólt, hogy a program rendkívüli stabilitást jelent a megyei jogú városoknak, így Miskolcnak is. A fejlesztések gyakorlatilag felölelik az egész várost – tette hozzá, megjegyezve: a program a stabilitáson, a gazdaságfejlesztésen és az infrastrukturális beruházásokon túl biztonságot is jelent.


A polgármester kiemelten szólt az oktatásról, a szakképzésről, mert – mint mondta – a program elemeinek végrehajtásához jól képzett munkaerő kell, Miskolc erre is készül. A közbiztonságról azt mondta: Miskolc biztonságos város, de a kiépítendő, nyolcszáz kamerából álló intelligens térfigyelő rendszer még inkább azzá teszi.

Kapcsolódó Cikkek