2018. február 21., szerda
Eleonóra

Életmód

A Budai fiúknál a zöldborsófőzelék is különleges

Három gyerekkori jóbarát – Juhász Gábor, Pletrich Ákos és Kovács Tamás – miután bejárta a fél világot, úgy döntött, hogy a gasztronómia felé veszi az irányt. Az első állomás a Budai Pékség nevű reggelizőhely volt, majd  megnyílt a Budai Kettő, a Budai 3 és most nemrég az Ez is Budai (Varsányi Irén utca 33.), ahol már komplett ebéddel és vacsorával várják az érdeklődőket a budai srácok.

– Mondhatjuk, hogy úttörők voltunk a reggeliztetés terén – mesélte Juhász Gábor. – A pékség vonal azért indult, mert nagyon jó pékárut szerettünk volna adni az embereknek, erre épült aztán most rá a melegkonyha. Azonnal megkapjuk a visszajelzéseket, ehhez viszont sokat kell a boltokban lenni és beszélgetni az emberekkel. A törzsközönség természetesen a környékbeliek, hiszen azoknak az embereknek szeretnénk elsősorban enni adni, akik között gyerekkorunk óta élünk. Itt érezzük a rezgéseket, de vannak Zuglóból átjáró vendégeink is.


Az étlap igencsak csábító, hiszen mindenki megtalálja a kedvére valót. Ebédidőben kétféle menüből lehet választani, és természetesen lehet kérni elvitelre is. Itt figyelnek a laktóz- és gluténérzékenyekre, a fogyókúrázókra, a vegánokra, és azokra, akik klasszikus ételeket szeretnének enni. A tanácsadó séf, Fülepi Kálmán neve garancia arra, hogy az ízlelőbimbók nem maradnak kihasználatlanul.

– A zöldborsófőzelék rántott párizsival és a hamburger örök sláger – vette át a szót Pletrich Ákos, és azonnal meg is kóstolhattuk az újragondolt ételeket. A zöldborsófőzelék lime-os tejhabbal és a színhús párizsi, na meg a hatalmas adag tépett tarjaburger még sokat látott fotós kollégámat is próbára tette. A kulináris élvezeteket a ház salátájával folytattuk, amit panko morzsás csirkével tálalt Baranyi Dániel séf, és a végén sajttortával zártunk. A házi szörpök közül a gyömbéres volt a favorit. – Az ételeket mi is folyamatosan teszteljük – magyarázta Ákos és azt is elmesélte, hogy a konyha mellett a belső dizájnra is nagy gondot fordítottak. A beltér ugyan kicsi, de minden négyzetcentimétert kihasználtak: a székek kényelmesek, a lámpák nagyon „pasisak”, olyanok, mintha kábeldobra feltekert kábelkötegek lennének, a letisztult formák mellett a sötétkék és a sárga szín dominál. Ami pedig szintén pluszpontot érdemel: a szagelszívást sikerült úgy megoldani, hogy egyáltalán nincs ételszag az apró térben.


Kapcsolódó Cikkek

 • Torna a várandósság alatt

  Torna a várandósság alatt

  Komplikációmentes várandósság esetén legalább heti három alkalommal 30–45 percet ajánlott mozgással töltenie a kismamának. A sport számos jótékony hatással bír, többek között csökkenti a terhességi diabétesz, a magas vérnyomás és a koraszülés kockázatát, lerövidíti a szülés utáni lábadozási időt, és szülés utáni depresszió is kisebb eséllyel alakul ki.

 • Trendi irodák, jó hangulatú munkahelyek

  Trendi irodák, jó hangulatú munkahelyek

  Átadták az „Év irodája” verseny díjait, 18 kategóriában választottak győzteseket. Többek között egy volt gőzmalomnak és egy villamosremíznek helyet adó épületben kialakított korszerű iroda is elismerésben részesült – számolt be a nonprofit versenyt szervező iroda.

 • Ma jár le a felvételi határideje

  Ma jár le a felvételi határideje

  Idén a középiskolák 63 százaléka kér a jelentkezőktől írásbeli felvételi vizsgát, a többi intézmény az általános iskolai jegyek alapján rangsorolja a felvételizőket.

 • A nők uralják a wepshopokat

  A nők uralják a wepshopokat

  Egy hagyományos szupermarketben beleleshetünk egy másik vevő kosarába, a vásárlók online szokásait azonban homály fedheti.