EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Belföld

A Jobbik TV-je szerint opció meggyilkolni a miniszterelnököt

A Jobbikhoz köthető N1TV Facebook oldalán egy képet osztott meg, amelyben a magyar miniszterelnök meggyilkolására buzdít. A képen a következő felirat szerepel: „1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció.” Ez az a televízió, amely arról híres, hogy Adolf Hitler születésnapjáról is megemlékezett.

A sajtóban korábban megjelent, hogy alapítványain keresztül a Jobbik finanszírozza a televíziót. A Jobbikhoz köthető médiumokat kiadó Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány  jelentős összegeket kapott a Jobbik pártalapítványától, 2015-ben és 2016-ban összesen 251,7 millió forintot. A Jobbik pártalapítványa egyébként ebben a két évben szinte minden forrást a pártsajtó támogatására fordított.


A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tisztségviselői egytől egyik jobbikos politikusok voltak. Kuratóriumi tag volt Volner János, a párt frakcióvezetője, de például Jakab Péter, a párt jelenlegi szóvivője 2014-es vagyonnyilatkozata szerint havi százhatvannyolcezer forintért hírszerkesztőként dolgozott az alapítványnál.

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány támogatta azt az Alfahírt is, amelynek főszerkesztőjéről, Magvasi Adriánról a napokban derült ki, hogy korábban előszeretettel cigányozott és zsidózott rádiós műsorokban.


A párt korábban szorosan együttműködött a kuruc.info nevű gyűlöletkeltő oldalal. Emlékezetes, hogy ez volt az az oldal, ahol politikusok és családtagjaik telefonszáma és lakcíme volt közzétéve hétről hétre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek