2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

A Jobbik TV-je szerint opció meggyilkolni a miniszterelnököt

A Jobbikhoz köthető N1TV Facebook oldalán egy képet osztott meg, amelyben a magyar miniszterelnök meggyilkolására buzdít. A képen a következő felirat szerepel: „1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció.” Ez az a televízió, amely arról híres, hogy Adolf Hitler születésnapjáról is megemlékezett.

A sajtóban korábban megjelent, hogy alapítványain keresztül a Jobbik finanszírozza a televíziót. A Jobbikhoz köthető médiumokat kiadó Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány  jelentős összegeket kapott a Jobbik pártalapítványától, 2015-ben és 2016-ban összesen 251,7 millió forintot. A Jobbik pártalapítványa egyébként ebben a két évben szinte minden forrást a pártsajtó támogatására fordított.


A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tisztségviselői egytől egyik jobbikos politikusok voltak. Kuratóriumi tag volt Volner János, a párt frakcióvezetője, de például Jakab Péter, a párt jelenlegi szóvivője 2014-es vagyonnyilatkozata szerint havi százhatvannyolcezer forintért hírszerkesztőként dolgozott az alapítványnál.

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány támogatta azt az Alfahírt is, amelynek főszerkesztőjéről, Magvasi Adriánról a napokban derült ki, hogy korábban előszeretettel cigányozott és zsidózott rádiós műsorokban.


A párt korábban szorosan együttműködött a kuruc.info nevű gyűlöletkeltő oldalal. Emlékezetes, hogy ez volt az az oldal, ahol politikusok és családtagjaik telefonszáma és lakcíme volt közzétéve hétről hétre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.