EUR: 322,27 Ft
CHF: 284,13 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Veszprém

A medvék szerint közeleg a tavasz

A hagyományokhoz hűen február 2-án a Veszprémi Állatkert medvéi is kimerészkedtek barlangjukból, hogy megnézzék: közeleg-e már a tavasz.

A népi jóslat szerint ha napsütés fogadja a mackókat, akkor visszabújnak még aludni, mert hosszú lesz a tél. Ezúttal szerencsénk volt: borús időjárás várta a hatalmas állatokat, vagyis közeleg már a tavasz.

Idén is kibújtak barlangjukból a veszprémi medvék (fotó: Domján Attila)

A veszprémi maciknak ez volt az utolsó fellépésük jelenlegi helyükön: hamarosan új medvekifutót építenek, ami a jelenleginél lényegesen nagyobb lesz. A kivitelezés idejére a medvék elköltöznek, de a projekt befejeztével újra láthatóak lesznek.

Napsütés helyett meglepetés falatokat találtak a macik (fotó: Domján Attila)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.