EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Szolnok

A mumus visszatért

Kicsit erős lenne azt a megállapítást tenni, hogy a Szolnoki Dózsa-Közgép válságba került, de tény: a világ jelenlegi legjobb vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában egymást követően kétszer kapott ki, amire rég nem akadt példa.

A történelem ismétli önmagát: néhány évvel ezelőtt, amikor még a Szolnok csak feltörekvő aspiránsnak számított, a már akkor is világszínvonalú Eger volt számára a mumus, több alkalommal a hevesi gárdán múlt, hogy nem került a Tisza-partjára egy-egy trófea. Manapság ugyan kissé változtak az erőviszonyok, de a helyzet most ugyanaz: a Dózsa a Bajnokok Ligája csoportkörében egymás után két vereséget könyvelt el, az egriek oda-vissza meg tudták verni őket, ami már csak azért is hatalmas bravúr, mert megépítése óta nem sok csapat hagyta el győztesen a tiszaligeti Vízilabda Aréna medencéjét.


Zalánki Gergő (kék sapkában) két gólt vállalt a háromból

A legutóbbi összecsapásra Egerben került sor: a hazaiak leginkább parádés védekezésüknek köszönhették a sikert, kapusuk, Branislav Mitrovic is hihetetlen bravúrokat mutatott be. Ennek az eredménye pedig az lett, hogy a Szolnok mindössze három találatra volt képes, és végül 6-3-as vereséget szenvedett. A Dózsa trénere, Cseh Sándor higgadtan nyilatkozott: „Valahol normális az elmúlt időszakhoz képest, hogy lesz ilyen hullámvölgyünk, amikor azt sem tudjuk, hol vagyunk. Gratulálok az Egernek, sokat tett a győzelemért, de sokkal nagyobb a mi részünk ebben az egészben. Mindent megpróbáltunk, a végére össze is kavarodott minden. A sport ilyen, sok csapattal megtörtént már ez, most velünk, nem volt véletlen a BVSC elleni meccs és a két, Eger elleni sem. Szép feladat megint rendszert találni, más színvonalon játszani. Rosszul néz ki, de azért nagy probléma nincs, hosszú a szezon.”

Mezei Tamást (labdával) ezúttal semlegesítette az egri védelem

Az egri sikereknek köszönhetően kissé átalakult a Bajnokok Ligája B-csoportjának állása is: 21 ponttal az olasz Pro Recco vezet, mögötte öt egységgel követi őt az Eger, a Szolnok pedig 15 ponttal áll a harmadik pozícióban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.