2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Veszprém

A színházé lesz a régi zeneiskola épülete

A régi zeneiskola épületének megvásárlásáról és egy kerékpárút-építésre vonatkozó pályázat benyújtásáról is döntött a megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése a múlt héten.

Eldőlt: a Modern Városok Programban megújuló Petőfi Színház egyes funkciói költözhetnek az Óvári Ferenc utca és a Szeglethy utca sarkán található egykori zeneiskolába a jövőben. A rekonstrukció – amelynek során az eredeti, Medgyaszay István által megálmodott állapot helyreállítására törekednek – hamarosan ténylegesen is megkezdődhet. A régi zeneiskola épületét is felújítják majd – az ingatlant 253,2 millió forintért vásárolja meg az önkormányzat a jelenlegi tulajdonosától –, a hátul található szárnyakat is elbontják, a helyükön parkolót alakítanak ki, kompenzálva a Színházkertben elbontandó garázst.


Hosszú ideig üresen állt a régi zeneiskola (fotó: Domján Attila)

Döntöttek arról is, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be a Márkó és Bánd irányában létesülő kerékpárút veszprémi szakaszának megépítésére. A bándi és márkói szakaszokra az érintett települések pályázatai már pozitív elbírálásban részesültek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.