EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Szekszárd

A természet legszebb képei

Január 25-én nyitották meg a Babits Mihály Kulturális Központban „Az év természetfotósa 2017” kiállítást. 25. alkalommal írták ki Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát, amelyre összesen mintegy 3000 pályamű érkezett, ezek közül a legjobbakat tekinthetik meg az érdeklődők február 26-ig.

– Éppen huszonöt éve szerveztük meg az első pályázatunkat, és azóta európai színvonalúvá nőtte ki magát. A tavalyi színvonalában is illeszkedett az évfordulóhoz. Több mint 3000 pályamunkát bíráltunk el, összesen 170 pályázótól. Mint azt várni lehetett, Máté Bence nyerte el a fődíjat, az „Év természetfotósa” címet, az „Év Természetfotója” elismerést pedig Potyó Imre kapta meg.


3000 pályaművet bíráltak el összesen. Fotó: Nagy Nándor

Lehet azt is mondani, hogy ezek a pályaművek már Európában, sőt a világon is nagyon komoly sikert arattak. Az „Év természetfotósa” világpályázaton is ott voltak és nyertek. Azt gondolom, hogy érdemes mindenkinek venni a fáradságot, és elmenni, megnézni ezeket a fantasztikus fotókat – nyilatkozta dr. Kalotás Zsolt természetfotós.

Idén is Máté Bence vitte el a fődíjat. Fotó: Nagy Nándor

A zsűrizés a legszigorúbb szakmai és etikai alapelvek alapján történt. A képek elbírálásának két fordulója az internet teljes nyilvánossága előtt zajlott, a pontozást folyamatosan nyomon lehetett követni online. Máté Bence hatodik alkalommal nyerte el a természetfotósok legrangosabb elismerését. A kiállítás február 26-ig tekinthető meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.