EUR: 321,48 Ft
CHF: 283,98 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Egyéb Szekszárd

A természet legszebb képei

Január 25-én nyitották meg a Babits Mihály Kulturális Központban „Az év természetfotósa 2017” kiállítást. 25. alkalommal írták ki Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát, amelyre összesen mintegy 3000 pályamű érkezett, ezek közül a legjobbakat tekinthetik meg az érdeklődők február 26-ig.

– Éppen huszonöt éve szerveztük meg az első pályázatunkat, és azóta európai színvonalúvá nőtte ki magát. A tavalyi színvonalában is illeszkedett az évfordulóhoz. Több mint 3000 pályamunkát bíráltunk el, összesen 170 pályázótól. Mint azt várni lehetett, Máté Bence nyerte el a fődíjat, az „Év természetfotósa” címet, az „Év Természetfotója” elismerést pedig Potyó Imre kapta meg.


3000 pályaművet bíráltak el összesen. Fotó: Nagy Nándor

Lehet azt is mondani, hogy ezek a pályaművek már Európában, sőt a világon is nagyon komoly sikert arattak. Az „Év természetfotósa” világpályázaton is ott voltak és nyertek. Azt gondolom, hogy érdemes mindenkinek venni a fáradságot, és elmenni, megnézni ezeket a fantasztikus fotókat – nyilatkozta dr. Kalotás Zsolt természetfotós.

Idén is Máté Bence vitte el a fődíjat. Fotó: Nagy Nándor

A zsűrizés a legszigorúbb szakmai és etikai alapelvek alapján történt. A képek elbírálásának két fordulója az internet teljes nyilvánossága előtt zajlott, a pontozást folyamatosan nyomon lehetett követni online. Máté Bence hatodik alkalommal nyerte el a természetfotósok legrangosabb elismerését. A kiállítás február 26-ig tekinthető meg.

Kapcsolódó Cikkek