EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Egyéb Szeged

Átadták az EPAM új szegedi irodáját

Szeged és a dél-alföldi régió egyik legmodernebb irodaházába költözött a világ vezető szoftverfejlesztői közé tartozó EPAM Systems. A székházat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Vinkó Bence, a cég ügyvezető igazgatója adta át január legvégén.

Az amerikai tőzsdén jegyzett EPAM Systems a világ leggyorsabban fejlődő technológiai cégei közé tartozik. Ügyfelei között tudhatja a legnagyobb nemzetközi vállalatokat összegyűjtő Fortune Global 2000 toplista számos szereplőjét, amelyek technológiai innovációját egyedülálló szoftvermegoldások tervezésével és fejlesztésével segíti. Az EPAM 2008-ban 20 alkalmazottal 200 négyzetméteren nyitotta meg irodáját Szegeden. A cég mára több mint 350 munkatársat foglalkoztat a városban. A lendületes növekedéshez és a minőségi munkavégzéshez magas szintű ergonómiai elvárásoknak megfelelő irodára van szükség.


Az új, A kategóriás irodakomplexumot a több éve üresen álló egykori Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola épületéből alakították ki. A XXI. század minden igényének megfelelő épület tervezése és kivitelezése során fontos szempont volt, hogy külső és belső megjelenése egyaránt modern, letisztult legyen. Belsőépítészeti szempontból különös figyelmet fordítottak arra, hogy a dolgozóknak munkavégzésükhöz kreatív helyet biztosítsanak. Az épületben három rekreációs szoba található, amelyekben többek között csocsóasztalok, pingpongasztalok, billiárdasztal, babzsákfotelek, bokszzsák, darts, társasjátékok és videójátékok is helyet kaptak. Az ötödik emeleten egy tetőteraszt is kialakítottak, amely a nyári időszakban grillteraszként fog funkcionálni.

Szíjjártó Péter szerint minél több nagy, elismert cég dönt Magyarország mellett, annál több jól képzett fiatalnak jut lehetőség, hogy tehetségét hazánkban bontakoztathassa ki

– Büszkék vagyunk arra, hogy olyan vállalat kötelezte el magát ismét Magyarország mellett, amely a világ legfontosabb szoftverfejlesztői közé tartozik. Minél több nagy, elismert cég dönt így, annál több jól képzett fiatalnak jut lehetőség, hogy tehetségét hazánkban bontakoztathassa ki. A magyar kormány kiemelt céljának tekinti az informatikai képzés további fejlesztését középiskolai és egyetemi szinten is – fogalmazott az átadóünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.


Az EPAM új szegedi irodaháza a Magyarország kormányával 2016-ban kötött stratégiai megállapodás egyik eredményeként valósult meg. A cég vállalta, hogy 2018 végéig 1500 dolgozója mellé további 365 embert vesz fel Debrecenben és Szegeden.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.