EUR: 321,25 Ft
CHF: 283,80 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Székesfehérvár

Az alkotás öröme

Február első hétvégéjén sokan keresték fel a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében a székesfehérvári Művészetek Házát. A sztárvendég Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető volt, de mellette rengetegen voltak kíváncsiak a kézműves-foglalkozásokra is.

A művész a Derkovits Képzőművészeti Kör és a Játszótárs Játékkészítő Műhely foglalkozásán vett részt, ahol jelenlévők az akvarell technikájával ismerkedhettek meg. Sokan keresték fel a Játszótárs Játékkészítő Műhely családi foglalkozásait is, ahol farsangi maszkokat, álarcokat készíthettek. A Balázs-napi vendégség névre elkeresztelt program részeként szombat délelőtt vetítések voltak a Barátság moziban, délután a Kákics zenekar és Gáncs Kata interaktív gyermekműsora, táncháza várta a gyermekes családokat. Az alagsorban a fazekas-, fafaragó- és kosárfonóműhely tagjai mutatták be munkájukat, az érdeklődők kis is próbálhatták magukat. A nyitott kézművesműhelyekben Heinrich Péter a fafaragóknál, Tolvaj Csaba pedig a kosárfonóknál vezette a laikus jelentkezők kezét.


Délután a Kákics zenekar és Gáncs Kata interaktív gyermekműsora, táncháza várta a gyermekes családokat Fotó: K. Mátyás Bertalan

A MobilArt alkotócsoport kiállítására főleg a fiatalok voltak kíváncsiak, ami nem csoda, hiszen a közösség a Facebookon alakult, mostani kiállításukon a 2016-ban feltöltött legjobb képekből álló válogatást tekinthették meg a látogatók. Az ő „mentoruk” Kocsis Balázs szobrászművész volt.

Kapcsolódó Cikkek