EUR: 323,30 Ft
CHF: 283,07 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Az éhes jegesmedvék egyre gyakrabban közelednek emberlakta területekhez

Az étel után kutató jegesmedvék egyre gyakrabban kerülnek veszélyesen közel az emberekhez Grönlandon.

Az elmúlt öt hónapban csak a kelet-grönlandi Ittoqqortoormiitben 21 incidensre került sor – közölte a Ritzau dán hírügynökség a Természetvédelmi Világalap (WWF) jegesmedve-őrjáratának információira hivatkozva.

Tíz évvel ezelőtt egy év alatt mindössze kilenc alkalommal jelentették jegesmedve felbukkanását a helységnél.

A ragadozók a klímaváltozás miatt nehezebben találnak zsákmányt, ezért megközelítik a városokat. Látogatásaik gyakorisága megnövekedhet – figyelmeztetett a WWF.

A környezetvédők medvefigyelőjét kell riasztani, ha egy jegesmedve túl közel merészkedik a házakhoz, az ő feladata, hogy elriassza az állatot. Az elmúlt év incidenseiben senki sem sérült meg – közölte a szervezet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Ellopta a show-t Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a brüsszeli EU-csúcson: a háromnapos tanácskozás első estéjén ismét dülöngélve üdvözölte politikustársait.

  • Az osztrák kancellár a kötelező menekültkvóták ellen szólalt fel

    Az osztrák kancellár a kötelező menekültkvóták ellen szólalt fel

    Az Európai Uniónak a “kötelező szolidaritás” koncepcióját kellene alkalmaznia, mindegyik tagállamnak hozzá kellene járulnia a migrációs helyzet kezeléséhez, de nem feltétlenül menekültek befogadásával, erről ugyanis nincs konszenzus – emelte ki bennfentes források szerint Sebastian Kurz osztrák kancellár az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján.