EUR: 311,43 Ft
CHF: 270,44 Ft
2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Külföld

Az észak-koreai sportolók nem kaphatnak okostelefont

Könnyen elképzelhető, hogy az észak-koreai sportolók nem kaphatják meg azokat a drága ajándékokat, amelyeket a szervezők osztanak majd szét a versenyzők között a jövő pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpián.

Az egyik legnagyobb dél-koreai cég, a Samsung 4000 darab, egyenként 1100 dollár értékű, külsejében speciálisan az ötkarikás játékokra tervezett Galaxy Note 8 típusú okostelefont ajánlott fel az olimpián résztvevő sportolóknak, azonban várhatóan a 22 észak-koreai ezeket nem kaphatja meg. Ennek oka az ENSZ-nek az észak-koreaiakkal szemben érvényben lévő gazdasági szankciói, amelyek luxuscikkekre és sportfelszerelésekre is vonatkoznak.


Az olimpiai hokitornán a csapatok a Nike sportszergyártó cég felszerelésében játszanak. Azonban azt követően, hogy kiderült, az észak-koreaiak a női tornán közös csapatot indítanak szomszédjaikkal, számukra az amerikai cég nem vállalta a közös mez elkészítését, ezért azt egy kevésbé ismert finn márka gyártja le.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Légkád

  Légkád

   Egy repülő kádat talált fel A The Real Guys nevű csapat, akiknek gyakran támadnak hasonlóan extrém ötleteik amiket aztán meg is valósítanak.

 • Békarodeó

  Békarodeó

  Majd öt percen keresztül képes volt a bogár hátán maradni ez a gyönyörű színekben pompázó béke, amit egy indonéziai fotósnak sikerült lencsevégre kapnia.

 • Életfogytiglani börtönre ítélték az újságírókat

  Életfogytiglani börtönre ítélték az újságírókat

  Súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt pénteken egy isztambuli bíróság hat újságírót, mert az ítélet szerint előre tudtak a 2016-os puccskísérletről, és hatalomátvételre szólítottak fel – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.