2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Hódmezővásárhely

Az iskolával ismerkedtek

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola a leendő első osztályosokat látta vendégül az intézményben. A program során sportoltak, kísérleteztek a gyerekek, de megismerkedtek a tanító nénikkel is, valamint az iskola új menzáját is kipróbálták.

Ezeken az ismerkedő programokon társakat is szerezhet magának a gyermek, akivel már ismerősként köszönthetik egymást szeptemberben.

Néhány évvel ezelőtt döntött úgy a Németh László Gimnázium, Általános Iskola, hogy az óvodások számára ismerkedő foglalkozásokat szervez. A sorozat első két állomása már lezajlott: előbb az aprók őszi tárlatát szervezték meg, majd pedig a szülők akadémiáját.


Ezúttal az iskola azon területeit mutatták be, amelyek manapság a leginkább fejlődnek. Így nem maradhatott el a sportcsarnok és a gyerekek számára vásárolt atlétikai eszközök, illetve a nemrégiben átadott menza kipróbálása sem. A délelőtt folyamán arra is fordítottak időt, hogy a Gyulai József természettudományos Műhelyben a gyerekek különféle kísérleteket vágezzenek – természetesen segítséggel.

Több csoportban kísérletezhettek az ovisok a Gyulai József Természettudományos Műhelyben.

Az iskola mellett a leendő elsősök megismerkedtek a tanító nénikkel is. Szeptemberben három osztály indul: Kardos Nóra és Nagy Imréné, Huszárné Vasa Éva és Szabóné Horváth Anikó, valamint Kosztolányi Anikó és Mónusné Vörös Éva párosításban oktatják a csoportokat a következő tanévtől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.