2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

Bemutatjuk Soros migráns-szótárát – Fotók!

Soros György amerikai tőzsdespekuláns által finanszírozott brossúra egyik példánya az Origo birtokába került. A migráns-szótár több nyelven olyan kifejezéseket tartalmaz, amelyek használatával a migránsokkal szemben elnézőbbek, esetleg könnyebben kaphatnak menekültstátuszt.

A kiadványt az Open Knowledge Foundation Deutschland (OKFD), vagyis a Nyílt Tudás Németországi Alapítványa adja ki, és ennek a Soros által finanszírozott szervezetnek az emberei a magyar határtól délre osztogatják az illegális bevándorlóknak – írja az Origo. Nem meglepő az sem, hogy a szervezet szorosan kapcsolódik Soros Györgyhöz, ugyanis a Nyílt Tudás Németországi Alapítványa hatalmas pénzeket kapott az elmúlt években az amerikai milliárdostól.


A profin elkészített migráns-szótár rendkívül részletesen ismerik az uniós menekültügyi szabályozás kiskapuit, amit meg is osztanak az illegális határátlépőkkel.

Többek között ilyen és ehhez hasonló tippekkel, pontosabban hazugságokkal segítik a migránsokat:

 • Utoljára két napja éltem nemi életet
 • Vannak Németországban élő rokonaim
 • Elhagytam/elveszítettem a családom menekülés közben
 • Egy nem biztonságos harmadik országon keresztül érkeztem
 • Trauma hatása alatt állok
 • Homoszexuális/Transszexuális vagyok

 

Az (állítólagos) betegségekre vonatkozó állításokon kívül a szótár tíz diszkriminációra vonatkozó kifejezést is tartalmaz. Ha a migránsok ezekre hivatkoznak a hatóságok előtt, nagyobb eséllyel remélhetik, hogy befogadják őket – írja a lap.


 • Hátrányos megkülönböztetés ért a bőrszínem miatt
 • Hátrányos megkülönböztetés ért az anyanyelvem miatt
 • Hátrányos megkülönböztetés ért a vallásom miatt
 • Hátrányos megkülönböztetés ért egy bizonyos társadalmi csoporthoz való tartozásom miatt
 • Hátrányos megkülönböztetés ért a származási országom, állampolgárságom miatt

Soroséknak tehát eszük ágában sincs felhagyni eredeti tervükkel, gőzerővel folyik az illegális bevándorlók terelése Európa belseje felé.

Mint arról korábban beszámoltunk, szószedetet kínál migránsoknak a Soros-hálózat tagjaként működő Nyílt Tudás Alapítvány Németország. A szótár számos betegség, szociális körülmény fordítását megadja, ami segíthet egy menekültügyi eljárás sikeres lebonyolításában – vagy megtévesztésében –, viszont munkakereséshez, nyelvtanuláshoz kapcsolódó kifejezést egyet sem tartalmaz.

Tovább cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  A kormány 2022-ig 4000 milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre az ország logisztikai pozíciójának erősítése érdekében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a V4 elnökség keretén belül rendezett V4 Logisztikai Fórumon.

 • Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát akar bevezetni az Európai Parlament – derült ki abból az Origo birtokába került feljegyzésből, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített a dublini reformmal kapcsolatban.

 • Rétvári Bence: Egyre kevésbé megterhelőek a lakhatási költségek

  Rétvári Bence: Egyre kevésbé megterhelőek a lakhatási költségek

  A legfrissebb Eurostat-adatok szerint 2012 óta 15-ről 9 százalék alá csökkent azon magyar háztartások aránya, ahol a lakhatás költségei a teljes bevétel több mint 40 százalékát teszik ki – nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.