EUR: 321,01 Ft
CHF: 282,38 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb

Bemutatták az ország legmodernebb szív-CT-készülékét

A jelenleg elérhető leggyorsabb és legmodernebb szív-CT-készüléket mutatták be pénteken a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján. Merkely Béla, az SE klinikai rektorhelyettese elmondta, hogy a General Motors által forgalmazott berendezést ingyen kapta meg a régió legnagyobb szívgyógyászati klinikája. Hozzátette, hogy a műszer bizonyos szívbetegségeket egy szívdobbanás alatt képes diagnosztizálni.

– Az új eszköz részt vesz majd a klinikai betegellátásban, emellett egy újabb generációjú szív-CT megjelenését is biztosítja – mondta Merkely.


Az átadáson ott volt Palkovics László oktatásért felelős államtitkár is, aki arról beszélt, hogy az orvosi egyetemek speciálisabbak, mint a többi felsőoktatási intézmény, ugyanis oktatás, kutatás, innováció és betegellátás folyik bennük egyszerre.

– A Semmelweis Egyetem fejlődését a kormány kiemelt helyen kezeli, mivel az a célunk, hogy világviszonylatban minél jobb helyen szerepeljen az intézmény – fogalmazott.

CT átadás Semmelweis Egyetem, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.