EUR: 322,27 Ft
CHF: 284,13 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Veszprém

Bizonyítottak a Telekom fiataljai

A veszprémi fiatalok megállták a helyüket Európa kézilabdasztárgyárai ellen: az U18-asok bronzérmet ünnepelhettek az Arénában, az U16-os legénység pedig negyedik lett a Balaton Kupán.

Január végén a jövő titánjai játszották a főszerepet a XXVIII. alkalommal kiírt Balaton Kupán. A Veszprém Arénában és a Tüzér utcai sportcsarnokban rendezett viadalra ezúttal is rangos mezőny érkezett, a régió legkiválóbb kézilabdaműhelyeivel szemben kellett felvennie a kesztyűt a Telekom U18-as és U16-os együtteseinek.


Helytálltak a veszprémi fiatalok a rangos megmérettetésen (fotó: Zatkalik Dániel)

 

A mindkét korosztályban nyolccsapatos Balaton Kupa a következőképp alakult az U18-as Tombor-legénység számára. A Szeged (28-18) és a Belgrád (32-17) kiütése után kemény pofonba szaladt az együttes a későbbi győztes Celje ellen (19-29). Az elődöntőben aztán ötgólos hátrányból is felállva végletekig kiélezett csatára késztették a zágrábiakat, akik egy szerencsés találattal az utolsó másodpercben biztosították be döntőbeli szereplésüket (22-23). A bronzmeccsen ismét brillíroztak a mieink, magabiztosan múlták felül a Vojvodina együttesét. ­

– Elégedett vagyok a csapatom játékával, sok hiányzóval vágtunk neki ennek a tornának, s az első mérkőzésen a kezdő beállónkat is elveszítettük. A fiúk küzdeni akarásból és tartásból is jelesre vizsgáztak – értékelt Tombor Csaba.

Az U16-os korosztály a Tüzér utcai csarnokban ugrott mély vízbe. Ők a Vardar Szkopje és a bosnyák Lokomotiva Brcko legyőzésével jutottak az elődöntőbe, ahol szoros csatában a celjeiek ellen maradtak alul. A bronzérem itt nem jött össze, a horvát Dugo Szelo simán verte a mieinket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.