EUR: 319,35 Ft
CHF: 282,14 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Daily Mail: Soros takarodjon!

Nekiesett a brit sajtó Soros Györgynek, miután a Daily Telegraph leleplezte: Soros 400 ezer fonttal támogatta azt a kampányt, amely a Brexit visszavonására indult a szigetországban. A Daily Mail „mocskos pénznek” nevezte a kampánytámogatást és véleménycikkben követeli, hogy Soros „takarodjon a brit politikából”.

Mint lapunk is megírta: a Telegraph még a múlt héten értesült róla, hogy Soros György 400 ezer fonttal támogatta egy Brexit-ellenes brit szervezet kampányát, amely az ország kilépési folyamatát igyekszik leállítani.


Berlin, 2017. június 8.
(MTI/EPA/Clemens Bilan)

Soros György a Daily Mail vasárnapi kiadásában, a Mail on Sundayben véleménycikkben válaszolt a támadásokra, amelyek azért érték, mert másfél évvel az uniós tagságról szóló népszavazást követően Brexit-ellenes kampányt támogat. A Daily Mail támadó hangvételű cikkben „szennyes pénznek” minősítette a Brexitet ellenző civil szervezetnek Soros által nyújtott anyagi támogatást és azt követelte, hogy Soros takarodjon a brit belpolitikából. A bevándorláspárti spekuláns döbbenetesen jó formában volt, közép-afrikai diktátorokat megszégyenítő stílusban érvelt a demokrácia egyik intézménye, a népszavazás ellen.

„A résztvevők szűk, 51,9 százalékos többsége voksolt csak az unióból való kilépésre”, egy jellemző másik mondata, hogy „a népszavazásokon gyakran rossz döntések születnek”.


Ez az írása tökéletesen rámutatott arra, hogy Soros számára addig fontos a demokrácia, amíg az érdekei ezt diktálják.

Köztudott, hogy a bevándorláspárti spekulánsnak a legkevésbé sem volt ínyére, hogy 2016 júniusában a britek népszavazáson döntöttek: kilépnek az Európai Unióból. Hiába volt számára hatalmas csalódás a döntés, gátlástalan üzletemberi vénája ekkor is felülkerekedett, hiszen a Brexitet követő tőzsdei összeomlással rettenetesen nagy pénzt szakított. A döntés iránti ellenszenvét a nagy kaszálás ellenére sem rejtette véka alá, hiszen hosszú távon az érdekei elleninek tartotta a kilépést, és így a voksolást követően sem lankadt a britek ügyei iránti érdeklődése. Ezt jelzi, hogy a napokban több szigetországi napilap, hírportál is foglalkozott a bevándorláspárti spekuláns egyesült királyságbeli aktivizálódásával.

A magyar bíróságokat is támadják a spekuláns emberei

A magyar igazságszolgáltatásnak nemcsak a törvényhozástól és a kormányzattól kell függetlennek lennie, hanem a jórészt külföldről finanszírozott, magukat jogvédőnek nevező szervezetek befolyásától is – nyilatkozta a Magyar Időknek Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a beavatkozók valójában a modern kor talárt öltő zsoldosai, többüket Soros György amerikai milliárdoshoz lehet kötni. Az igazságügyi vezető beszélt arról is, hogy az utóbbi időben politikai indíttatású támadás érte a bírósági igazgatás szervezetét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.

 • Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  A Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, hogy a brüsszeli migrációs politika mögött Soros György áll. Az Európai Parlament (EP) ugyanis megszavazta, hogy  az európai emberek pénzéből több száz millió euróval több pénzt adjanak a Soros-szervezeteknek, támogatva ezzel a migrációt.