2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Nagykanizsa

Édesen űzték el a telet

Három napon át minden a farsangról és a fánkról szólt Nagykanizsán. A X. Országos Farsangi Fánkfesztivál részeként kiállítás nyílt a Thúry György Múzeumban a vízkereszt és hamvazószerda közötti időszak zalai hagyományairól, szokásairól, majd másnap mediterrán életérzés költözött a városba.

A látványos felvonulás után sültek s fogytak a fánkok, és a jubileumi rendezvényen felcsendült a kifejezetten erre az alkalomra készült Fánkszimfónia is, amelyet Kollonay Zoltán zeneszerző írt. A versenyprogramban szinte elképzelhetetlen ízű és formájú különlegességek is készültek, a zsűri pedig több kategóriában hirdetett eredményt. Díjazták az Örök tinik (Tófej), az Őszirózsa Dalkör (Eszteregnye), a Napsugár Nyugdíjas Klub (Nemesdéd) és a Funckyk (Nagykanizsa) fánkjait, a különdíjakat pedig a Bajcsai Nyugdíjas Klub, a Harmatcseppes Fánklovagok, a Letenyéért Közéleti Egyesület, Hegedűs Boglárka, a MAMIK Hagyományőrző Dalkör, az Örök tinik és a Zami cukrászda érdemelte ki.


A fesztiválon kiderült, Cseresnyés Péter államtitkár is szereti a kanizsai farsangi fánkot, természetesen lekvárral (Fotó: Gergely Szilárd)

A látványos programkavalkád, amelyet a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezett, harmadnapon hungarikumkiállítással zárult.

Kapcsolódó Cikkek