2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szolnok

Egy céllal kevesebb

Egy teherrel kevesebb nyomja a Szolnoki Olaj kosárlabdázóinak vállát: a csapat kiesett az Európa Kupából, így már csak az lehet a cél, hogy a hazai frontokon jusson fel a csúcsra.

A szolnokiak az első csoportkörben jól szerepeltek, a másodikban viszont komoly kihívásokkal kellett szembenézniük: a montenegrói Mornar Bar, a fehérorosz Cmoki Minszk és a dán Bakken Bears ellen kellett volna felvenni a kesztyűt. Az Olaj hat mérkőzést játszott a második csoportban, ebből sajnos csak kettőt tudott megnyerni, ami kevés volt az üdvözüléshez, és csak az utolsó helyhez volt elegendő.


A búcsú viszont legalább szépre sikerült: a múlt héten az a Bakken Bearst sikerült Vojvoda Dávidéknak kiütnie hazai környezetben, amely első helyen lépett tovább. Miután a Minszk elverte a Mornart, már a találkozó előtt tudni lehetett, hogy az Olaj biztosan az utolsó helyen zár a négyesben, így a Tisza-partiak is tét nélkül léptek parkettre. Ez pedig csodát tett velük: ugyan a dánok egy 11-0-s etappal indították az összecsapást, ám a szolnoki Kendrick Perry triplája beindította a hazai gépezetet, amelynek eredményeként az első negyedben már 20-17-re az Olaj vezetett.

Kovács Péter (balra) védekezik Darko Jukiccsal szemben

A Milosevic, Perry és Ford vezette Szolnok nem adott alább a lendületből, a folytatásban egy 15-0-s rohammal folytatódott az Olaj ostroma, már volt 18 pont is a különbség a felek között. Ez még tovább növekedett, köszönhetően annak, hogy nyoma sem volt a Bakken-játékosok korábbi jó teljesítményének: a dánok borzasztóan dobtak, a szolnokiak viszont sziporkáztak, így 24 pontos Olaj-előnnyel indult a záró felvonás.


Az utolsó játékrész már nem tartogatott zsákbamacskát, Dragan Aleksic vezetőedző pedig minden játékosnak lehetőséget adott, hogy még ebben a szezonban utoljára belekóstoljon az Európa Kupa légkörébe. A vége 91-68 lett a hazaiak javára, ami olyan nagy hatású volt, hogy a vereség ellenére a dán szurkolók sapkákat és mezeket dobáltak a pályára a lefújás után.

Ezzel új prioritások kerültek előtérbe a Tisza partján: a cél nem lehet más, mint a végső győzelem a magyar bajnokságban és a kupában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.