EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Szolnok

Egy céllal kevesebb

Egy teherrel kevesebb nyomja a Szolnoki Olaj kosárlabdázóinak vállát: a csapat kiesett az Európa Kupából, így már csak az lehet a cél, hogy a hazai frontokon jusson fel a csúcsra.

A szolnokiak az első csoportkörben jól szerepeltek, a másodikban viszont komoly kihívásokkal kellett szembenézniük: a montenegrói Mornar Bar, a fehérorosz Cmoki Minszk és a dán Bakken Bears ellen kellett volna felvenni a kesztyűt. Az Olaj hat mérkőzést játszott a második csoportban, ebből sajnos csak kettőt tudott megnyerni, ami kevés volt az üdvözüléshez, és csak az utolsó helyhez volt elegendő.


A búcsú viszont legalább szépre sikerült: a múlt héten az a Bakken Bearst sikerült Vojvoda Dávidéknak kiütnie hazai környezetben, amely első helyen lépett tovább. Miután a Minszk elverte a Mornart, már a találkozó előtt tudni lehetett, hogy az Olaj biztosan az utolsó helyen zár a négyesben, így a Tisza-partiak is tét nélkül léptek parkettre. Ez pedig csodát tett velük: ugyan a dánok egy 11-0-s etappal indították az összecsapást, ám a szolnoki Kendrick Perry triplája beindította a hazai gépezetet, amelynek eredményeként az első negyedben már 20-17-re az Olaj vezetett.

Kovács Péter (balra) védekezik Darko Jukiccsal szemben

A Milosevic, Perry és Ford vezette Szolnok nem adott alább a lendületből, a folytatásban egy 15-0-s rohammal folytatódott az Olaj ostroma, már volt 18 pont is a különbség a felek között. Ez még tovább növekedett, köszönhetően annak, hogy nyoma sem volt a Bakken-játékosok korábbi jó teljesítményének: a dánok borzasztóan dobtak, a szolnokiak viszont sziporkáztak, így 24 pontos Olaj-előnnyel indult a záró felvonás.


Az utolsó játékrész már nem tartogatott zsákbamacskát, Dragan Aleksic vezetőedző pedig minden játékosnak lehetőséget adott, hogy még ebben a szezonban utoljára belekóstoljon az Európa Kupa légkörébe. A vége 91-68 lett a hazaiak javára, ami olyan nagy hatású volt, hogy a vereség ellenére a dán szurkolók sapkákat és mezeket dobáltak a pályára a lefújás után.

Ezzel új prioritások kerültek előtérbe a Tisza partján: a cél nem lehet más, mint a végső győzelem a magyar bajnokságban és a kupában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.