EUR: 318,07 Ft
CHF: 280,70 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Veszprém

Életet menthet a csarnokban kihelyezett defibrillátor

Félautomata defibrillátort helyezett ki az 1. Futsal Club Veszprém a Március 15. úti sportcsarnok aulájában. Az eszközt szükség esetén laikusok is kezelhetik, ugyanis pontos hangutasításokkal vezeti végig használóját a teendőkön.

– A Március 15. utcai csarnok reneszánszát éli a futsalklubnak köszönhetően, ahol lassan már a fotexes időket idéző hangulat köszön vissza a meccseken – jelentette ki a kedd délelőtti sajtótájékoztatón Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke.


Életet menthet a defibrillátor (fotó: Kovács Bálint)Veszprém

Mint mondta, a csarnokot más sportklubok is használják, nem is beszélve az épület másik szárnyában egy huszonöt méteres medencével működő uszodáról, ahol a Veszprémi Úszó Klub fiataljai edzenek nap mint nap. A létesítmény kihasználtsága miatt is nagyon fontos, hogy szükség esetén rendelkezésre álljon az azonnali segítség.

Ovádi Péter szerint a csarnok kihasználtsága miatt is fontos a berendezés megléte (fotó: Kovács Bálint)

Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém elnöke kijelentette: egyesületüknek fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért is döntöttek úgy, hogy az aulában, mindenki által hozzáférhető helyen defibrillátort helyeznek el. Hozzátette: bízik benne, hogy a készüléket nem kell majd használni.


Gulkai László elmondta: az iskolai rendezvények is biztonságosabbá válnak (fotó: Kovács Bálint)

A sportcsarnok szomszédságában működő Jendrassik-Venesz középiskola diákjai is rendszeresen használják a létesítményt: a csarnokban tartják testnevelésóráikat, de a tanulók úszásoktatásban is részesülnek az uszodában. Az iskola igazgatója, Gulkai László elmondta, hogy a hétköznapokon diákok és pedagógusok használják az épületet, de a versenyeken, rendezvényeken szülők, hozzátartozók is nagy létszámban vannak jelen, így különösen indokolt az életmentő eszköz elhelyezése.

Kapcsolódó Cikkek