EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Veszprém

Életet menthet a csarnokban kihelyezett defibrillátor

Félautomata defibrillátort helyezett ki az 1. Futsal Club Veszprém a Március 15. úti sportcsarnok aulájában. Az eszközt szükség esetén laikusok is kezelhetik, ugyanis pontos hangutasításokkal vezeti végig használóját a teendőkön.

– A Március 15. utcai csarnok reneszánszát éli a futsalklubnak köszönhetően, ahol lassan már a fotexes időket idéző hangulat köszön vissza a meccseken – jelentette ki a kedd délelőtti sajtótájékoztatón Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke.


Életet menthet a defibrillátor (fotó: Kovács Bálint)Veszprém

Mint mondta, a csarnokot más sportklubok is használják, nem is beszélve az épület másik szárnyában egy huszonöt méteres medencével működő uszodáról, ahol a Veszprémi Úszó Klub fiataljai edzenek nap mint nap. A létesítmény kihasználtsága miatt is nagyon fontos, hogy szükség esetén rendelkezésre álljon az azonnali segítség.

Ovádi Péter szerint a csarnok kihasználtsága miatt is fontos a berendezés megléte (fotó: Kovács Bálint)

Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém elnöke kijelentette: egyesületüknek fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért is döntöttek úgy, hogy az aulában, mindenki által hozzáférhető helyen defibrillátort helyeznek el. Hozzátette: bízik benne, hogy a készüléket nem kell majd használni.


Gulkai László elmondta: az iskolai rendezvények is biztonságosabbá válnak (fotó: Kovács Bálint)

A sportcsarnok szomszédságában működő Jendrassik-Venesz középiskola diákjai is rendszeresen használják a létesítményt: a csarnokban tartják testnevelésóráikat, de a tanulók úszásoktatásban is részesülnek az uszodában. Az iskola igazgatója, Gulkai László elmondta, hogy a hétköznapokon diákok és pedagógusok használják az épületet, de a versenyeken, rendezvényeken szülők, hozzátartozók is nagy létszámban vannak jelen, így különösen indokolt az életmentő eszköz elhelyezése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.