2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Ezeket a neveket nem adhatjuk a gyerekeinknek

Minden évben újabb hajmeresztő neveket szeretnének adni a magyar szülők gyermekeiknek, de a Magyar Tudományos Akadémiának hála ezeket ritkán viseli bárki is.

Az Akadémia szakembereinek a múlt hónapban összesen 25 névötletről kellett döntést hoznia. Ami a fiúneveket illeti, visszadobták az unortodox helyesírású Dévidet, az Arist, a Theodore-t, a Bályezitet, a Kait, a Zanódot, a Dorient, a Jutát, a Thiágót, és feltehetően a Mick Jagger énekes által ihletett Dzseggert is. Sőt: az olyan a Bibliából ismert nevet sem engedélyezték, mint a Lucifer – írja a Magyar Nemzet.


De emellett nem hívhatják a gyereket Manolónak, Zanotnak, Ménrothnak, Zayának, Loriennek, Lacinának vagy a Geviennek sem.

Névadáskor a szülőknek fontos lenne szem előtt tartania azt, hogy a gyerek ne viseljen olyan neveket ami miatt később csúfolás vagy gúnyolódás tárgya lehet, hiszen ez kihathat a személyiségfejlődésére.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Csúsztatnak, hazudnak, sőt letagadják a néhány évvel korábbi szélsőjobboldali megszólalásaikat is. A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögül rendre kibújik az arab világhoz való vonzódás.

 • Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII.

 • Karácsony Soros trójai falova

  Karácsony Soros trójai falova

  Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal.