2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Belföld

Ezeket a neveket nem adhatjuk a gyerekeinknek

Minden évben újabb hajmeresztő neveket szeretnének adni a magyar szülők gyermekeiknek, de a Magyar Tudományos Akadémiának hála ezeket ritkán viseli bárki is.

Az Akadémia szakembereinek a múlt hónapban összesen 25 névötletről kellett döntést hoznia. Ami a fiúneveket illeti, visszadobták az unortodox helyesírású Dévidet, az Arist, a Theodore-t, a Bályezitet, a Kait, a Zanódot, a Dorient, a Jutát, a Thiágót, és feltehetően a Mick Jagger énekes által ihletett Dzseggert is. Sőt: az olyan a Bibliából ismert nevet sem engedélyezték, mint a Lucifer – írja a Magyar Nemzet.


De emellett nem hívhatják a gyereket Manolónak, Zanotnak, Ménrothnak, Zayának, Loriennek, Lacinának vagy a Geviennek sem.

Névadáskor a szülőknek fontos lenne szem előtt tartania azt, hogy a gyerek ne viseljen olyan neveket ami miatt később csúfolás vagy gúnyolódás tárgya lehet, hiszen ez kihathat a személyiségfejlődésére.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő időszak nemzetpolitikájában, a negatív demográfiai folyamatokat meg kell fordítani – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár telefonon az MTI-nek szombaton Szarajevóból, ahol a Kommunikációs hídépítés a volt Jugoszlávia országainak magyar közösségei között című konferencián szólalt fel.