2018. november 21., szerda
Olivér

Egyéb Dunaújváros

Ezúttal a lányoknak ment jobban

Több korosztályban és kategóriában is megmérettették magukat a Dunaferr SE birkózói a közelmúltban. A dunaújvárosiak közül a felnőttek és kadetek is pástra léptek szabad- és kötöttfogásban egyaránt. Ezúttal a hölgyek bizonyultak eredményesebbnek a küzdelmek során.

A felnőtt kötöttfogású minősítő versenyen két sportoló képviselte Dunaújvárost. A 18 éves Farkas Zoltán a 85 kg-osok között elsőéves juniorként elsősorban tapasztalatszerzés céljából vett részt a viadalon. Bár ezúttal nem sikerült pontot szereznie a tornán, három jó mérkőzést vívhatott, jóval tapasztalt ellenfelekkel szemben.  Fehéri Gábor a 76 kg-osok küzdelmeiben vett részt. A Dunaferr SE-nél edzőként is dolgozó birkózó végül egy győztes és két vesztes mérkőzés után a negyedik helyen végzett.


Potesz Diána (pirosban) az ezüstéremig jutott

A felnőtt szabadfogású minősítő versenyen is érdekeltek voltak a dunaújvárosiak: Bagó Tibor influenzás megbetegedése ellenére lépett pástra, azonban már az első mérkőzésén vereséget szenvedett, így búcsúzott a viadaltól. A kadetek szabadfogású versenyében Sallai Sándor és Ignácz Viktor indult a Dunaferr SE színeiben, ám jó teljesítményük nem volt elég a pontszerző helyhez. A kadet női minősítő versenyen már több babér termett a dunaújvárosi versenyzőknek: Horváth Alexandra az első helyet szerezte meg, míg Potesz Diána nagy küzdelemben ezüstérmet szerzett.

Kapcsolódó Cikkek