2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Szombathely

Fejlesztések a Modern Városok Programban

A Szent Márton Lovas, Sport, Hagyományőrző és Rendezvényközpont tervezésére, a Gothard-kastély felújításának és hasznosításának előkészítésére, valamint a Késmárk utcai teniszcentrum fejlesztésére összesen félmilliárd forintot kap Szombathely a Modern Városok Programban. Már a támogatói szerződéseket is aláírták.

– A fejlesztések fejlődést eredményeznek. Ennek a három beruházásnak köszönhetően Szombathely még élhetőbb várossá válik. Fontos megjegyezni, hogy a vasi megyeszékhely ebben az esetben is igen komoly, mintegy 550 millió forintos állami támogatásra számíthat – fogalmazott Hende Csaba országgyűlési képviselő.


Aláírták a támogatási szerződéseket, újabb fejlesztések kezdődnek Fotó: szombathely.hu

Ez év végéig készülnek el a Homok úti volt szabadidőközpont helyére tervezett Szent Márton Lovas, Sport, Hagyományőrző és Rendezvényközpont tervei. A többi közt lovarda, lovaglópálya lelátóval, valamint kiállító- és rendezvénytér is helyet kapna itt. A város a későbbiekben kérelmet nyújt be a beruházás megvalósításának támogatására is. A Gothard-kastély teljes helyreállításának megtervezésére több mint 90 millió forint jut. A terveknek 2019. március 30-ig kell elkészülniük. Közel 270 millió forintból fejlesztik a Késmárk utcai teniszcentrumot: a meglévő pályák felújítása mellett négy új salakos pályát is építenének, amelyeket a későbbiekben, egy újabb projekt részeként mobil tetővel is ellátnának. Emellett klubházat, konditermet, rekreációs helyiséget és tanulószobát is kialakítanak. A tervek elkészítésének határideje 2018. június 30., míg a kivitelezésé 2019. december 31.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.