2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

Fidesz: Az illegális migráció nagy biztonsági kockázat Európának

Nagy biztonsági kockázatot jelent az illegális migráció egész Európának – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek, arra reagálva, hogy Brüsszelben megkezdődött Salah Abdeslam, a 2015. november 13-ai párizsi terrortámadások feltételezett főszervezője büntetőperének tárgyalása.

“Ez a per és Salah Abdeslam személye is csak a jéghegy csúcsa” – fogalmazott Hidvéghi Balázs, jelezve, hogy több száz vagy akár több ezer további potenciális terrorista rejtőzködhet még Nyugat-Európában.


Az a közös bennük – mondta -, hogy mindannyian a 2-3 évvel ezelőtti illegális migrációs hullámmal érkezhettek a kontinensre.

A Fidesz kommunikációs igazgatója felidézte, hogy Salah Abdeslam Budapesten is járt, a Keleti pályaudvar közelében szállt meg, és innen ment Nyugat-Európába, ahol a szörnyű támadásokat elkövette.


Az általa elkövetett párizsi merényletben 130 ártatlan ember halt meg – emlékeztetett.

Hidvéghi Balázs szerint ha megvalósulna a “Soros-terv” és benne a kötelező szétosztási kvóta, mások mellett olyan embereket osztanának szét Nyugat-Európából Magyarországra is, mint ez a terrorista, akiről nem tudták, hogy valójában kicsoda, honnan jött és miért.

“Ezért mondunk nemet mindenféle szétosztási kvótára, ezért kell megállítani azt a Soros-tervet, amely többek között ezt is erőlteti” – jelentette ki a politikus.

A francia fővárosban 2015. november 13-án hét helyszínen követtek el merényleteket. A 130 ember halálát követelő párizsi terrortámadások elkövetői közül többen is Brüsszelben éltek korábban. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.

  • Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.