EUR: 321,02 Ft
CHF: 282,34 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Belföld

Gulyás Gergely: A Jobbikot kizárólag a hatalom megszerzése vezérli

Karácsony Gergelynek a rendszeres Unicum-fogyasztás a választási kampányban biztosított – mondta a Figyelőnek Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője a hetilapnak adott interjújában beszélt a választási kampányról, az ellenzék helyzetéről és a magyar-német viszonyról is.

Nem tagadom, néhány Unicumot meg kellett innom ma, hogy elviseljem a helyzetet, nem szeretem, hogy így alakult, de ez van” – így nyilatkozott még 2014-ben Karácsony Gergely arról, hogy pártjának össze kellett fogni a többi balliberális ellenzéki párttal. Azonban úgy tűnik, mára megszokta a gyomra az összefogásokat, hiszen a 2018-as választáson már az MSZP színeiben indul. A Fidesz frakcióvezetője, Gulyás Gergely a Figyelőnek úgy értékelte a helyzetet: Karácsony Gergelynek a rendszeres Unicum-fogyasztás a választási kampányban biztosított. Gulyás Gergely a hetilapnak a többi ellenzéki pártról is beszélt. Szerinte „a magyar balliberális ellenzék azért nem tud ma a jövőre nézve hitelesen semmit ígérni, mert azzal a tragikus kormányzati teljesítménnyel sem nézett még szembe, amelyért a magyar ellenzéknek az Együtt-től, az MSZP-n át, a Demokratikus Koalícióig terjedő részét közös felelősség terheli. A fideszes politikus a Jobbikról elmondta: nem lehet tudni, hogy mi az egykori szélsőjobboldali párt identitása. Ahogy fogalmazott: „amit a Jobbik tesz, azt igazolja, hogy ennek a pártnak semmilyen elvi alapon álló politikai mondanivalója nincsen, kizárólag a hatalom megszerzésének szándéka vezeti őket.”


Gulyás Gergely szerint az ellenzék által felvetett alapjövedelem ötletéről azt mondta: ha az a kérdés, hogy a „hogyan tegyük tönkre az országot?” versenyben milyen kecsegtető ígérettel lehet a győzelem esélyével részt venni, akkor az alapjövedelem biztos az egyik legjobb javaslat.

A Fidesz frakcióvezetőjével készült interjút teljes terjedelmében a Figyelő legfrissebb számában olvashatják el.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Támogatja a bevándorlást a DK-s

  Támogatja a bevándorlást a DK-s

  A Demokratikus Koalíció (DK) egykori alelnöke Bauer Tamás nem meglepő módon kritizálta a kormány családtámogatási politikáját, sőt közösségi oldalán kifejtette azon pontokat, a nemzeti konzultáció kérdései közül amelyekkel nem ért egyet.

 • 1000 milliárdot kap Budapest

  1000 milliárdot kap Budapest

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is.

 • Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

  Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

  Nagyarányú kormánypárti győzelmet jósolna a brüsszeli Politico, ha Magyarországon most hétvégén tartanák az európai parlamenti választásokat. Az erősen balliberális politikai elemzőportál mandátumbecslése szerint egy most megrendezett választáson a Fidesz-KDNP csaknem 60 százalékos eredménnyel 14 képviselői helyet szerezne meg az EP-ben, miközben a rajtuk kívül bejutó ellenzéki pártok összesen fele annyi, mindössze hét helyet szereznének.