2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb XXI.kerület

Gyermekbarát udvar is lesz a támogatásból

Kétszázkilencmillió forint adomány gyűlt össze a Budafokon és a csepeli Szent István úton is segítőközpontot működtető Ökumenikus Segélyszervezet 2017. évi Országos Adventi Pénzadománygyűjtésén. A támogatásból többek között közösségi programokra alkalmas, gyermekbarát udvart alakítanak ki a segélyszervezet csepeli központjában.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) elnök-vezérigazgatója a 2017. évi Országos Adventi Pénzadománygyűjtés eredményét ismertetve elmondta, a MÖS 2018-ban milyen célokra kívánja fordítani a felajánlott adományokat. Az elnök-igazgató, emlékeztetve a meghirdetett jelmondatra – „Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!” –, azt hangsúlyozta, hogy a segélyszervezet munkájában az azonnali, kézzelfogható támogatás mellett nagy hangsúlyt kapnak azok a fejlesztések és hosszú távú programok, amelyek keretében kitörési pontokat is tudnak kínálni a szegénységből.


– Az adományok 90 százalékát a segítségnyújtás hétköznapjaiban használja föl az Ökumenikus Segélyszervezet, 12 regionális központban több mint 300 munkatárssal mintegy 60 szociális szolgáltatást működtetünk az év 365 napján. Lehel László hozzátette, Kapaszkodó programjuk keretében évente 1500 gyermek számára kínálnak segélyt a felzárkózásra közösségi és egyéni fejlesztő foglalkozásokkal. A MÖS emellett átmeneti otthonaiban évente közel 250 családnak nyújt menedéket. Egész évben működő, egyedülálló Segélyközpontjában szociális szakemberek egyenként térképezik fel a segélykérők helyzetét, hogy a rászorulók személyre szabott segítséget kaphassanak. A központ egy év leforgása alatt több mint 20 ezer kérést kezel; a leggyakoribb segítségnyújtási formák: élelmiszer, ruha, adósságkezelés-tanácsadás, gyógyszer, téli rezsigazdálkodás-támogatás, tanácsadás.

Lehel László kijelentette, az Ökumenikus Segélyszervezet 2018-ban is folytatja a humanitárius segítségnyújtást krízishelyzetekben, a természetbeni adományok kezelését és célba juttatását, illetve az erdélyi, vajdasági és kárpátaljai nélkülöző családok támogatását.


– Az adventkor érkező adományok több olyan fejlesztéshez is hozzájárulnak, amelyek megvalósításával még többet és még hatékonyabban tudunk segíteni. Ilyen lesz például a közösségi programokra alkalmas, gyermekbarát udvar kialakítása a segélyszervezet csepeli központjában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.