EUR: 320,92 Ft
CHF: 282,16 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Zalaegerszeg

Gyöngyök üzenete

Az Új Nemzedék Közösségi Térben az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány az érintettekkel szolidaritást kifejező, mályvaszínű gyöngykarkötők készítésével hívta fel a figyelmet arra, hogy ma már ez a rosszindulatú betegség védőoltással és rendszeres, évenkénti  szűréssel megelőzhető.

A méhnyakrák hazánkban évente közel 1200 új beteget érint, korai stádiumában is jól felismerhető, és megfelelő kezeléssel akár végleges gyógyulás is elérhető, ennek ellenére a méhnyakrákos megbetegedés még mindig kiemelkedő helyet foglal el a halálozási statisztikákban. Bár korai stádiumban a daganat csak elvétve okoz panaszokat, kialakulásáért a HPV (humán papillomavírus) a felelős, a szűrővizsgálat során már ilyenkor is láthatók olyan kóros elváltozások, amelyek további vizsgálatokra ösztönöznek. Az elkészült ékszereket az onkológiai osztályon méhnyakrákműtétre váró vagy gyógyulófélben lévő hölgyeknek adományozták, ezzel is értékeltetve, hogy lélekben nincsenek magukra hagyva.


Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.