2018. november 16., péntek
Ödön

Külföld

Halálos áldozata és több tucat sérültje is van a tajvani földrengésnek

Legalább két ember életét vesztette, egy eltűnt és csaknem kétszázan megsérültek a kelet-tajvani Hualien megyét kedden megrázó, 6-os fokozatú földrengésben – közölte a tajvani katasztrófavédelem.

Laj Csing-tö tajvani miniszterelnök korábban két halottról és mintegy száz sérültről számolt be.


Legalább száz ember rekedt a Hualien városában található Marshal Hotelben, amelynek az első három emelete részben beomlott a helyi idő szerint kedd éjfél előtt néhány perccel bekövetkezett rengésben – tájékoztatott a helyi tűzoltóság. Az ETTV tajvani műsorszolgáltató korábbi beszámolója szerint harmincan rekedtek az épületben. A tűzoltók jelenleg a katonák segítségével próbálják kimenekíteni a romok alatt rekedt embereket.

Egy másik szálloda, a Beautiful Life Hotel épülete teljes egészében megdőlt.

A hatóságok feltételezése szerint a halálos áldozatok száma tovább növekedhet, tekintve, hogy a mentési munkálatok jelenleg is zajlanak.

A rengéssorozat nyomán, amelyet az egész szigeten lehetett érezni, súlyosan megrongálódott több más hualieni épület, ezenkívül több útszakaszon és hidakon repedések jelentek meg, a földrengés emiatt komoly fennakadásokat okozott a közúti forgalomban, különösen a Szuhua autópálya helyi szakaszán.

/Fotó: MTI

Az első jelentések szerint több száz háztartás maradt áram nélkül – jelentette a CNA tajvani hírügynökség.

A helyi meteorológiai intézet szeizmológiai központja szerint a földrengés epicentruma a tengerben volt, több mint 18 kilométerrel északra Hualien várostól, mintegy 10 kilométeres mélységben.

Keddi természeti csapást megelőző két napban 94 rengést mértek az országban, közülük az egyik csaknem 6-os fokozatú volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újságíró-gyilkosság: A szaúdi ügyészség halálbüntetést kér öt vádlottra

    Újságíró-gyilkosság: A szaúdi ügyészség halálbüntetést kér öt vádlottra

    A szaúdi ügyészség halálbüntetést kért csütörtökön öt vádlottra az ország isztambuli főkonzulátusán október elején meggyilkolt Dzsamál Hasogdzsi halála miatti büntetőperben, az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma pedig szankciókkal sújtott tizenhét szaúdi állampolgárt a kormánykritikus újságíró halála ügyében játszott szerepükért.

  • A nap képe: Lebegő piac

    A nap képe: Lebegő piac

    Színes hajókat erősítenek össze jó szorosan a dél-kalimantáni város, Lok Baintan úszó piacán. A Borneó szigetének indonéz részén található településen a legtöbben így árulják a kézzel szedett gyümölcsöket és zöldségeket.