2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Hódmezővásárhely

Harmadszor rendezték meg a Gazdanapot

A hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola tornatermében helyi élelmiszer-termelők és kézművesek termékei, hagyományos mezőgazdasági folyamatok bemutatói és népművészeti látnivalók várták az érdeklődőket február 3-án a III. Gazdanap a Gregusban című rendezvényén.

A Gazdasági Egyesület rendezvényére sok helyi termelő hozta el portékáját

Már a megnyitóján sokan keresték fel a rendezvényt, amely a hagyományokat, a helyi értékeket igyekszik átadni a gyerekeknek, megmutatni a felnőtteknek. Az egyesület szakosztályai, így a méhészek, a juhtenyésztők, a lovasok és a pásztorélet-kutatók is bemutatkoztak, de néptánc- és népzenei bemutatók is szerepeltek a programban.


A gyerekek számára az egyik legnépszerűbb program a kukoricamorzsolás volt

A gyerekek kipróbálhatták a kukoricamorzsolást, megismerhették a kalászos növények magvait, láthattak, megkóstolhattak és megvásárolhattak különféle termékeket, így például mézet, sajtot, szörpöket és lekvárokat is.

A tánc sem maradhatott ki a programok sorából

A Gazdasági Egyesület eseménysorozata február 10-én folytatódik. Ezen a napon 10 órától a városházán rendeznek agrárfórumot a mezőgazdasággal foglalkozók számára, majd délután Perényi János vezetésével keresztülvonul a városon a lovas bandérium. Este pedig a Fekete Sasban megrendezik a Gazdabált, amelyen megjelenik az éjféli újság, a Bali Tallózó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.