EUR: 321,71 Ft
CHF: 280,67 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb XIII.kerület

Harrach Tamás: A kormány gőzerővel építi Angyalföldet

2007-ben, az „egészségügyi reform” keretében Gyurcsány Ferenc és a szocialista kormány bezáratta a jól működő Szabolcs utcai kórházat. Ugyanebben az évben újabb MSZP-s pofont kapott a XIII. kerület: hagyták elveszni a közel 10 milliárd forintba kerülő kormányzati központ lehetőségét, amely éppen a Szabolcs utca mögött épült volna fel.

A környék egyre szomorúbb képet kezdett mutatni… – mondta el lapunknak Harrach Tamás fideszes országgyűlési képviselőjelölt.


A Városliget közelében felépülő épületegyüttesben a raktárak, restaurátor-műhelyek, kutatószobák, irodák mellett kap majd helyet a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet (Fotó:omrrk.hu)

A „szlömösödésnek” indult városrész reménytelennek tűnő helyzetbe került, ekkor dobott mentőövet a Fidesz-kormány, amikor arról döntöttek, hogy Angyalföld ismét megérdemel egy újabb országos léptékű beruházást. A felelősségteljes döntés alapján egy 16,1 milliárdos fejlesztést hajtanak végre.

A Fidesz kormány szerint Angyalföld megérdemli az újabb országos léptékű beruházást (fotó:omrrk.hu)

– A közel 37 ezer négyzetméteres, világszínvonalú, a Városliget közelében felépülő épületegyüttesben a raktárak, restaurátorműhelyek, kutatószobák, irodák mellett kap majd helyet – a klinikai épület teljes helyreállítása után – a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet, míg a zsidó imaházat látogatóközpontként hasznosítják – mondta el lapunknak Harrach Tamás. Hozzátette, ezáltal a Városligetbe költöző három múzeum raktározási és restaurálási problémái rendeződnének, és az egész környék előtt új fejlődési pálya nyílhat meg. Több építész szakember véleménye alapján az új múzeumi negyed Budapest egyik legjobb rozsdaövezeti városrehabilitációja lehet.
– Furcsának találom azt a szocialista megközelítést, amikor a kerületi propagandában a kormányberuházások hasznosságát mérlegelik a lakosok szempontjából. Véleményem szerint bármilyen építkezés vagy városrehabilitáció elsősorban a helyiek érdekeit szolgálja. Egy szépséghibája lehet csak a beruházásnak, hogy nem ők vágják át a szalagot a megnyitásnál.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.