2018. április 24., kedd
György

Egyéb XIII.kerület

Harrach Tamás: A kormány gőzerővel építi Angyalföldet

2007-ben, az „egészségügyi reform” keretében Gyurcsány Ferenc és a szocialista kormány bezáratta a jól működő Szabolcs utcai kórházat. Ugyanebben az évben újabb MSZP-s pofont kapott a XIII. kerület: hagyták elveszni a közel 10 milliárd forintba kerülő kormányzati központ lehetőségét, amely éppen a Szabolcs utca mögött épült volna fel.

A környék egyre szomorúbb képet kezdett mutatni… – mondta el lapunknak Harrach Tamás fideszes országgyűlési képviselőjelölt.


A Városliget közelében felépülő épületegyüttesben a raktárak, restaurátor-műhelyek, kutatószobák, irodák mellett kap majd helyet a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet (Fotó:omrrk.hu)

A „szlömösödésnek” indult városrész reménytelennek tűnő helyzetbe került, ekkor dobott mentőövet a Fidesz-kormány, amikor arról döntöttek, hogy Angyalföld ismét megérdemel egy újabb országos léptékű beruházást. A felelősségteljes döntés alapján egy 16,1 milliárdos fejlesztést hajtanak végre.

A Fidesz kormány szerint Angyalföld megérdemli az újabb országos léptékű beruházást (fotó:omrrk.hu)

– A közel 37 ezer négyzetméteres, világszínvonalú, a Városliget közelében felépülő épületegyüttesben a raktárak, restaurátorműhelyek, kutatószobák, irodák mellett kap majd helyet – a klinikai épület teljes helyreállítása után – a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet, míg a zsidó imaházat látogatóközpontként hasznosítják – mondta el lapunknak Harrach Tamás. Hozzátette, ezáltal a Városligetbe költöző három múzeum raktározási és restaurálási problémái rendeződnének, és az egész környék előtt új fejlődési pálya nyílhat meg. Több építész szakember véleménye alapján az új múzeumi negyed Budapest egyik legjobb rozsdaövezeti városrehabilitációja lehet.
– Furcsának találom azt a szocialista megközelítést, amikor a kerületi propagandában a kormányberuházások hasznosságát mérlegelik a lakosok szempontjából. Véleményem szerint bármilyen építkezés vagy városrehabilitáció elsősorban a helyiek érdekeit szolgálja. Egy szépséghibája lehet csak a beruházásnak, hogy nem ők vágják át a szalagot a megnyitásnál.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.