2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XIII.kerület

Harrach Tamás: A kormány gőzerővel építi Angyalföldet

2007-ben, az „egészségügyi reform” keretében Gyurcsány Ferenc és a szocialista kormány bezáratta a jól működő Szabolcs utcai kórházat. Ugyanebben az évben újabb MSZP-s pofont kapott a XIII. kerület: hagyták elveszni a közel 10 milliárd forintba kerülő kormányzati központ lehetőségét, amely éppen a Szabolcs utca mögött épült volna fel.

A környék egyre szomorúbb képet kezdett mutatni… – mondta el lapunknak Harrach Tamás fideszes országgyűlési képviselőjelölt.


A Városliget közelében felépülő épületegyüttesben a raktárak, restaurátor-műhelyek, kutatószobák, irodák mellett kap majd helyet a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet (Fotó:omrrk.hu)

A „szlömösödésnek” indult városrész reménytelennek tűnő helyzetbe került, ekkor dobott mentőövet a Fidesz-kormány, amikor arról döntöttek, hogy Angyalföld ismét megérdemel egy újabb országos léptékű beruházást. A felelősségteljes döntés alapján egy 16,1 milliárdos fejlesztést hajtanak végre.

A Fidesz kormány szerint Angyalföld megérdemli az újabb országos léptékű beruházást (fotó:omrrk.hu)

– A közel 37 ezer négyzetméteres, világszínvonalú, a Városliget közelében felépülő épületegyüttesben a raktárak, restaurátorműhelyek, kutatószobák, irodák mellett kap majd helyet – a klinikai épület teljes helyreállítása után – a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet, míg a zsidó imaházat látogatóközpontként hasznosítják – mondta el lapunknak Harrach Tamás. Hozzátette, ezáltal a Városligetbe költöző három múzeum raktározási és restaurálási problémái rendeződnének, és az egész környék előtt új fejlődési pálya nyílhat meg. Több építész szakember véleménye alapján az új múzeumi negyed Budapest egyik legjobb rozsdaövezeti városrehabilitációja lehet.
– Furcsának találom azt a szocialista megközelítést, amikor a kerületi propagandában a kormányberuházások hasznosságát mérlegelik a lakosok szempontjából. Véleményem szerint bármilyen építkezés vagy városrehabilitáció elsősorban a helyiek érdekeit szolgálja. Egy szépséghibája lehet csak a beruházásnak, hogy nem ők vágják át a szalagot a megnyitásnál.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.