EUR: 324,32 Ft
CHF: 281,48 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb Dunaújváros

Helyi veteránok a karcagi erőpróbán

Nem csak a húszéveseké a világ. Manapság a pingpongosokra ez hatványozottan igaz.  A dunaújvárosi veteránok ezúttal Karcagon vitézkedtek. 

Míg korábban az asztalitenisz talán alulbecsült műfaj volt, a veterán versenyek manapság reneszánszukat élik. Annyira igaz ez, hogy a versenyzők manapság már nemcsak saját kedvtelésből küzdenek, de az országos ranglista pontjaiért és helyezésekért. Bár a dunaújvárosi különítményből ezúttal hiányzott a rendszeres résztvevő, Mizseiné Mészáros Judit és Klein Sándor, a kontingens így is impozáns képet mutatott. A Dunaújvárosi Egyetem kötelékéből Ambrus Géza, Szeri Attila, illetve az egyetem edzője, Szabó Attila, a DASE csapatából Furka Attila és Hanák Tamás indult a versenyen. A csapat nemcsak létszámban, de játéktudásban is  figyelemre méltó erőt képviselt.


A 40 év felettiek között Szabó Attila és Furka Attila sorsolása pechesnek volt mondható, a nyolcaddöntőben egymás ellen szólították őket az asztalhoz. A játék végül Szabó győzelmét hozta. Sajnos sokkal tovább ő sem jutott, a következő mérkőzésen a négy közé jutásért „mumusa”, Oroszki Viktor állította meg. Furkáék a párosban vettek elégtételt, ahol a Szabó–Furka páros a bronzérmet szerezte meg. Az 50 felettiek között Hanák Tamás nagy csatában maradt alul a négy közé jutásért, a páros hozott gyógyírt ebben mezőnyben is, a Hanák–Pintér páros ezüstéremmel vigasztalódott. A Dunaújvárosi Egyetem versenyzőjénél, Ambrus Gézánál éppen ellentétes volt a forgatókönyv. Véletlenszerűen sorsolt párral sajnos esélytelenül küzdött, azonban egyéniben egészen a harmadik helyig menetelt. Szeri Attila az idén Las Vegasban megrendezésre kerülő veterán világbajnokságra készülve tesztelte aktuális formáját, mégpedig eredményesen. Nemcsak sorsolt párospartnerével, de egyéniben is harmadik helyezést ért el.

A karcagi torna több mint száz indulója nem csak a sport oltárán áldozott, hiszen arra is lehetőség nyílik, hogy rég nem látott ellenfelekkel, sporttársakkal találkozzanak és emlékezzenek a régi szép időkre. A verseny hangulatát a szervezők a küzdelmek után felszolgált, már-már tradicionális marhapörkölttel tették még emlékezetesebbé.


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.