EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Dunaújváros

Helyi veteránok a karcagi erőpróbán

Nem csak a húszéveseké a világ. Manapság a pingpongosokra ez hatványozottan igaz.  A dunaújvárosi veteránok ezúttal Karcagon vitézkedtek. 

Míg korábban az asztalitenisz talán alulbecsült műfaj volt, a veterán versenyek manapság reneszánszukat élik. Annyira igaz ez, hogy a versenyzők manapság már nemcsak saját kedvtelésből küzdenek, de az országos ranglista pontjaiért és helyezésekért. Bár a dunaújvárosi különítményből ezúttal hiányzott a rendszeres résztvevő, Mizseiné Mészáros Judit és Klein Sándor, a kontingens így is impozáns képet mutatott. A Dunaújvárosi Egyetem kötelékéből Ambrus Géza, Szeri Attila, illetve az egyetem edzője, Szabó Attila, a DASE csapatából Furka Attila és Hanák Tamás indult a versenyen. A csapat nemcsak létszámban, de játéktudásban is  figyelemre méltó erőt képviselt.


A 40 év felettiek között Szabó Attila és Furka Attila sorsolása pechesnek volt mondható, a nyolcaddöntőben egymás ellen szólították őket az asztalhoz. A játék végül Szabó győzelmét hozta. Sajnos sokkal tovább ő sem jutott, a következő mérkőzésen a négy közé jutásért „mumusa”, Oroszki Viktor állította meg. Furkáék a párosban vettek elégtételt, ahol a Szabó–Furka páros a bronzérmet szerezte meg. Az 50 felettiek között Hanák Tamás nagy csatában maradt alul a négy közé jutásért, a páros hozott gyógyírt ebben mezőnyben is, a Hanák–Pintér páros ezüstéremmel vigasztalódott. A Dunaújvárosi Egyetem versenyzőjénél, Ambrus Gézánál éppen ellentétes volt a forgatókönyv. Véletlenszerűen sorsolt párral sajnos esélytelenül küzdött, azonban egyéniben egészen a harmadik helyig menetelt. Szeri Attila az idén Las Vegasban megrendezésre kerülő veterán világbajnokságra készülve tesztelte aktuális formáját, mégpedig eredményesen. Nemcsak sorsolt párospartnerével, de egyéniben is harmadik helyezést ért el.

A karcagi torna több mint száz indulója nem csak a sport oltárán áldozott, hiszen arra is lehetőség nyílik, hogy rég nem látott ellenfelekkel, sporttársakkal találkozzanak és emlékezzenek a régi szép időkre. A verseny hangulatát a szervezők a küzdelmek után felszolgált, már-már tradicionális marhapörkölttel tették még emlékezetesebbé.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.