2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Dunaújváros

Helyi veteránok a karcagi erőpróbán

Nem csak a húszéveseké a világ. Manapság a pingpongosokra ez hatványozottan igaz.  A dunaújvárosi veteránok ezúttal Karcagon vitézkedtek. 

Míg korábban az asztalitenisz talán alulbecsült műfaj volt, a veterán versenyek manapság reneszánszukat élik. Annyira igaz ez, hogy a versenyzők manapság már nemcsak saját kedvtelésből küzdenek, de az országos ranglista pontjaiért és helyezésekért. Bár a dunaújvárosi különítményből ezúttal hiányzott a rendszeres résztvevő, Mizseiné Mészáros Judit és Klein Sándor, a kontingens így is impozáns képet mutatott. A Dunaújvárosi Egyetem kötelékéből Ambrus Géza, Szeri Attila, illetve az egyetem edzője, Szabó Attila, a DASE csapatából Furka Attila és Hanák Tamás indult a versenyen. A csapat nemcsak létszámban, de játéktudásban is  figyelemre méltó erőt képviselt.


A 40 év felettiek között Szabó Attila és Furka Attila sorsolása pechesnek volt mondható, a nyolcaddöntőben egymás ellen szólították őket az asztalhoz. A játék végül Szabó győzelmét hozta. Sajnos sokkal tovább ő sem jutott, a következő mérkőzésen a négy közé jutásért „mumusa”, Oroszki Viktor állította meg. Furkáék a párosban vettek elégtételt, ahol a Szabó–Furka páros a bronzérmet szerezte meg. Az 50 felettiek között Hanák Tamás nagy csatában maradt alul a négy közé jutásért, a páros hozott gyógyírt ebben mezőnyben is, a Hanák–Pintér páros ezüstéremmel vigasztalódott. A Dunaújvárosi Egyetem versenyzőjénél, Ambrus Gézánál éppen ellentétes volt a forgatókönyv. Véletlenszerűen sorsolt párral sajnos esélytelenül küzdött, azonban egyéniben egészen a harmadik helyig menetelt. Szeri Attila az idén Las Vegasban megrendezésre kerülő veterán világbajnokságra készülve tesztelte aktuális formáját, mégpedig eredményesen. Nemcsak sorsolt párospartnerével, de egyéniben is harmadik helyezést ért el.

A karcagi torna több mint száz indulója nem csak a sport oltárán áldozott, hiszen arra is lehetőség nyílik, hogy rég nem látott ellenfelekkel, sporttársakkal találkozzanak és emlékezzenek a régi szép időkre. A verseny hangulatát a szervezők a küzdelmek után felszolgált, már-már tradicionális marhapörkölttel tették még emlékezetesebbé.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.