2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Hétmilliárdból fejlesztik a Szent Rókus Kórházat

Már idén 406 millió forintból, hosszú távon pedig több mint hétmilliárd forintból újul meg a Szent Rókus Kórház az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Bajkai István fideszes országgyűlési képviselőjelölt.

Bajkai szerint a 406 milliós összegből a kórház 200 millió forintot orvosi műszerekre fordíthat, amelyek az egynapos sebészeti eljárásokat segítik majd. A maradék 206 millióból pedig lehetősége lesz a kórháznak megtervezni a hétmilliárdos fejlesztés menetét.


A nagyobbik támogatási összegnek köszönhetően lehetőség nyílik a kórházban tíz kezelőhelyes dialíziscentrum létrehozására és a járóbeteg-ellátási részleg felújítására. A beruházás során 2–4 ágyas, komfortos kórtermeket, ezen belül 150 ágyas kardiológiai rehabilitációs centrumot és 50 ágyas gasztroenterológiai rehabilitációs profilú, illetve 90 ágyas krónikus belgyógyászati osztályt alakíthatnak ki.

Dr. Göböl Zsolt főigazgató hangsúlyozta, az intézmény célja, hogy kellőképpen segítse a nagyobb centrumkórházak működését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Csúsztatnak, hazudnak, sőt letagadják a néhány évvel korábbi szélsőjobboldali megszólalásaikat is. A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögül rendre kibújik az arab világhoz való vonzódás.

 • Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII.

 • Karácsony Soros trójai falova

  Karácsony Soros trójai falova

  Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal.