EUR: 321,59 Ft
CHF: 282,05 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Hétmilliárdból fejlesztik a Szent Rókus Kórházat

Már idén 406 millió forintból, hosszú távon pedig több mint hétmilliárd forintból újul meg a Szent Rókus Kórház az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Bajkai István fideszes országgyűlési képviselőjelölt.

Bajkai szerint a 406 milliós összegből a kórház 200 millió forintot orvosi műszerekre fordíthat, amelyek az egynapos sebészeti eljárásokat segítik majd. A maradék 206 millióból pedig lehetősége lesz a kórháznak megtervezni a hétmilliárdos fejlesztés menetét.


A nagyobbik támogatási összegnek köszönhetően lehetőség nyílik a kórházban tíz kezelőhelyes dialíziscentrum létrehozására és a járóbeteg-ellátási részleg felújítására. A beruházás során 2–4 ágyas, komfortos kórtermeket, ezen belül 150 ágyas kardiológiai rehabilitációs centrumot és 50 ágyas gasztroenterológiai rehabilitációs profilú, illetve 90 ágyas krónikus belgyógyászati osztályt alakíthatnak ki.

Dr. Göböl Zsolt főigazgató hangsúlyozta, az intézmény célja, hogy kellőképpen segítse a nagyobb centrumkórházak működését.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pro Urbe díjat kapott Eszenyi Enikő

    Pro Urbe díjat kapott Eszenyi Enikő

    A főváros napján, a Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében a főváros közgyűlése Pro Urbe Budapest díjat adományozott Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Magyar Kultúra Nagykövete, a Vígszínház igazgatója részére a magyar színház- és filmművészetben nyújtott felejthetetlen alakításaiért, a Vígszínház művészeti tevékenységének sikeres megújításáért végzett vezetői és rendezői munkásságáért.

  • A múlt nélkül nem lehet előre menni

    A múlt nélkül nem lehet előre menni

    A múlt nélkül nem lehet előre menni – fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, a Hadtörténeti Levéltár és Hadtörténeti Múzeum alapításának 100.