EUR: 321,59 Ft
CHF: 282,05 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Veszprém

Hősöket képeznek

Az egész országra kiterjedő „hősképzést” indított az Országos Mentőszolgálat. Az életmentéshez kedvet és bátorságot érző laikusok minden hónapban ingyenes újraélesztés-oktatáson, gyakorláson vehetnek részt az OMSZ megyeszékhelyeken található mentőállomásain.

Erre a veszprémi állomáson, az Almádi út 36. szám alatt is van lehetőség minden hónap utolsó hétfőjén, 15-től 17 óráig.


Az érdeklődőket szakemberek készítik fel a segítségnyújtásra (fotó: Szalai Csaba)

Magyarországon évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében utcán, közterületen. Többségük megmenthető lenne, ha valaki perceken belül megkezdené az újraélesztést, a mellkasi nyomásokat. Ennek pontos kivitelezéséről tájékozódhatnak, illetve gyakorlóbábukon ki is próbálhatják azok az érdeklődők, akik a hónap végén ellátogatnak a veszprémi mentőkhöz. A lehetőség nemcsak azok számára hasznos, akik most kezdik megtanulni az életmentést, azoknak is gyakorlási lehetőséget jelent, akik korábban már elsajátították a helyes technikát, hiszen a megszerzett tudást rendszeres gyakorlással ébren tartva várható el a legmegfelelőbb segítségnyújtás egy valódi vészhelyzetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.