EUR: 323,79 Ft
CHF: 283,86 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

Hosszú távon fejtik ki hatásukat a gazdaságfejlesztő csomagok

A migránsokat kibocsátó országoknak nyújtott gazdaságfejlesztő csomagok közép- vagy hosszú távon fejtik ki hatásukat – mondta a Migrációkutató Intézet munkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Janik Szabolcs Angelino Alfano olasz külügyminiszter keddi bejelentésére reagált, amely szerint Itália újabb 80 millió euróval finanszírozza az afrikai országok gazdasági és szociális fejlesztését, mindenekelőtt a munkahelyteremtést, amivel a helyi fiatalok otthonmaradását kívánja ösztönözni.


A kutató megjegyezte: nem véletlen, hogy a bevándorlás témája az olasz kampány részévé vált, mivel komoly társadalmi problémáról van szó. Az elmúlt négy évben több mint hatszázezer migráns érkezett Dél-Olaszországba, és nagy részük semmilyen védelmi státuszt nem kap – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Pártot alakítanak Soros György migrációért felelős helytartói, hogy ne kelljen adózni a spekuláns támogatásai után – írta meg a Pesti Srácok. A Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott a Migration Aid, hogy ezzel új dimenzióba lép a hatalommal vívott harcuk.

  • Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Soron kívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben az ellenzéki pártok a múlt hét pénteken az ápolási díj emelésének, illetve a kilakoltatással szembenéző devizahitelesek ügyében.