2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Hosszú távon fejtik ki hatásukat a gazdaságfejlesztő csomagok

A migránsokat kibocsátó országoknak nyújtott gazdaságfejlesztő csomagok közép- vagy hosszú távon fejtik ki hatásukat – mondta a Migrációkutató Intézet munkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Janik Szabolcs Angelino Alfano olasz külügyminiszter keddi bejelentésére reagált, amely szerint Itália újabb 80 millió euróval finanszírozza az afrikai országok gazdasági és szociális fejlesztését, mindenekelőtt a munkahelyteremtést, amivel a helyi fiatalok otthonmaradását kívánja ösztönözni.


A kutató megjegyezte: nem véletlen, hogy a bevándorlás témája az olasz kampány részévé vált, mivel komoly társadalmi problémáról van szó. Az elmúlt négy évben több mint hatszázezer migráns érkezett Dél-Olaszországba, és nagy részük semmilyen védelmi státuszt nem kap – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Pro Urbe díjat kapott Eszenyi Enikő

    Pro Urbe díjat kapott Eszenyi Enikő

    A főváros napján, a Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében a főváros közgyűlése Pro Urbe Budapest díjat adományozott Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Magyar Kultúra Nagykövete, a Vígszínház igazgatója részére a magyar színház- és filmművészetben nyújtott felejthetetlen alakításaiért, a Vígszínház művészeti tevékenységének sikeres megújításáért végzett vezetői és rendezői munkásságáért.

  • A múlt nélkül nem lehet előre menni

    A múlt nélkül nem lehet előre menni

    A múlt nélkül nem lehet előre menni – fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, a Hadtörténeti Levéltár és Hadtörténeti Múzeum alapításának 100.