EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Tatabánya

Hova tovább?

Színvonalas és remek hangulatú pályaorientációs napnak lehetettek részesei az Árpád Gimnázium diákjai.

A rendezők célja az volt, hogy a végzős diákoknak bemutassák a helyi álláslehetőségeket, és minél részletesebb segítséget nyújtsanak a továbbtanulással kapcsolatban a felnőttélet küszöbén álló végzősöknek.


A saját jövőjük nem közömbös a fiatalok számára – megtelt a helyszín

– Az itt tanuló diákok szerencsés helyzetben vannak, hiszen a tatabányai ipari park országos szinten is a legkiemelkedőbbek közé tartozik, köszönhetően a hozzánk érkező nagyszámú vállalatnak – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester. – Hála a városunkban működő cégek sokszínűségének, szinte minden friss pályakezdő találhat a szakmájának, a végzettségének tartozó munkalehetőséget. A világ folyamatosan változik, a fiataloknak ehhez a felgyorsult tempóhoz kell igazítaniuk a tudásukat.

Nemcsak elméleti oktatásokon, interaktív előadásokon vehettek részt a tanulók, hanem meg is látogathatták a programokat partnerként támogató cégeket, vállalatokat.

– Azért tartjuk fontosnak ezt a programot, mert rengeteg az útkereső diák – tudtuk meg Polyóka Tamástól, az Árpád Gimnázium igazgatóhelyettesétől. – Még a végzős tanulók között is sok a bizonytalan, pedig nekik már nincs sok idejük a jelentkezések leadására. Az alsóbb évfolyamos gimnazisták számára pedig egyfajta iránymutatást adhat a rendezvény.

A diákok többek között ellátogattak az Ipari Parkban található cégek nagy részéhez, valamint a média világába is betekinthettek, de a Szent Borbála Kórházban is várták őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.