EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,72 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Tatabánya

Hova tovább?

Színvonalas és remek hangulatú pályaorientációs napnak lehetettek részesei az Árpád Gimnázium diákjai.

A rendezők célja az volt, hogy a végzős diákoknak bemutassák a helyi álláslehetőségeket, és minél részletesebb segítséget nyújtsanak a továbbtanulással kapcsolatban a felnőttélet küszöbén álló végzősöknek.


A saját jövőjük nem közömbös a fiatalok számára – megtelt a helyszín

– Az itt tanuló diákok szerencsés helyzetben vannak, hiszen a tatabányai ipari park országos szinten is a legkiemelkedőbbek közé tartozik, köszönhetően a hozzánk érkező nagyszámú vállalatnak – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester. – Hála a városunkban működő cégek sokszínűségének, szinte minden friss pályakezdő találhat a szakmájának, a végzettségének tartozó munkalehetőséget. A világ folyamatosan változik, a fiataloknak ehhez a felgyorsult tempóhoz kell igazítaniuk a tudásukat.

Nemcsak elméleti oktatásokon, interaktív előadásokon vehettek részt a tanulók, hanem meg is látogathatták a programokat partnerként támogató cégeket, vállalatokat.

– Azért tartjuk fontosnak ezt a programot, mert rengeteg az útkereső diák – tudtuk meg Polyóka Tamástól, az Árpád Gimnázium igazgatóhelyettesétől. – Még a végzős tanulók között is sok a bizonytalan, pedig nekik már nincs sok idejük a jelentkezések leadására. Az alsóbb évfolyamos gimnazisták számára pedig egyfajta iránymutatást adhat a rendezvény.

A diákok többek között ellátogattak az Ipari Parkban található cégek nagy részéhez, valamint a média világába is betekinthettek, de a Szent Borbála Kórházban is várták őket.

Kapcsolódó Cikkek