EUR: 322,27 Ft
CHF: 284,13 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Tatabánya

Hova tovább?

Színvonalas és remek hangulatú pályaorientációs napnak lehetettek részesei az Árpád Gimnázium diákjai.

A rendezők célja az volt, hogy a végzős diákoknak bemutassák a helyi álláslehetőségeket, és minél részletesebb segítséget nyújtsanak a továbbtanulással kapcsolatban a felnőttélet küszöbén álló végzősöknek.


A saját jövőjük nem közömbös a fiatalok számára – megtelt a helyszín

– Az itt tanuló diákok szerencsés helyzetben vannak, hiszen a tatabányai ipari park országos szinten is a legkiemelkedőbbek közé tartozik, köszönhetően a hozzánk érkező nagyszámú vállalatnak – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester. – Hála a városunkban működő cégek sokszínűségének, szinte minden friss pályakezdő találhat a szakmájának, a végzettségének tartozó munkalehetőséget. A világ folyamatosan változik, a fiataloknak ehhez a felgyorsult tempóhoz kell igazítaniuk a tudásukat.

Nemcsak elméleti oktatásokon, interaktív előadásokon vehettek részt a tanulók, hanem meg is látogathatták a programokat partnerként támogató cégeket, vállalatokat.

– Azért tartjuk fontosnak ezt a programot, mert rengeteg az útkereső diák – tudtuk meg Polyóka Tamástól, az Árpád Gimnázium igazgatóhelyettesétől. – Még a végzős tanulók között is sok a bizonytalan, pedig nekik már nincs sok idejük a jelentkezések leadására. Az alsóbb évfolyamos gimnazisták számára pedig egyfajta iránymutatást adhat a rendezvény.

A diákok többek között ellátogattak az Ipari Parkban található cégek nagy részéhez, valamint a média világába is betekinthettek, de a Szent Borbála Kórházban is várták őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.