2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Extra

Tragédia változtatta meg Mező Misi életét

Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere megannyi koncert mellett jelenleg A Dal zsűritagjaként a Duna Televízióban is bizonyíthatja szakmai rátermettségét. Kevesen tudják azonban, hogy a zene mellett a vallás is kiemelten fontos szerepet játszik az életében, olyannyira, hogy hamarosan teológiai végzettségét is megszerzi a főiskolán.

A zenész gyerekkora óta tudja, hogy Isten létezik, efelől sohasem voltak kétségei. Ettől függetlenül benne is megannyi kérdés fogalmazódott meg az idők során hitével kapcsolatban. Kíváncsisága és tudásszomja mellett egy tragédia is beárnyékolta az életét, aminek feldolgozásához nagy szüksége volt az Úr segítségére.


– Egy tragédia változtatta meg az életemet. Édesanyám meghalt, és ahogy el­ment, máig fájó, mély sebet ha­gyott bennem – nyilatkozta korábban a Borsnak a zenész.

Misi ugyan többször hangsúlyozta, hogy nem szeret a múlton rágódni, lapunknak most elárulta: időről időre igenis visszatekint.
– Az ember ahogy öregszik, és halad előre, olykor visszatekint a múltba, hogy mik voltak azok az értékek, amelyeket még nagyapáitól, nagyanyáitól tanult. Fontos, hogy ki mit hoz magával otthonról, meghatározza az egész életünket, létezésünket – magyarázta a frontember, aki hamarosan teológiából diplomázik.

– Hívő emberként fontos, hogy minél többet tudjak a bibliáról, az evangéliumról. Az etikától a dogmatikáig rengeteg tantárgyunk van. Isten majd eldönti, hogy a megszerzett tudással mit kezdek. A főiskola elvégzése után lesz egy teológiai végzettségem, egy szélesebb körű lexikális tudásom, amit pusztán önszorgalomból szereztem meg – nyilatkozta Misi, aki a kurzus során sokkal türelmesebb és kiegyensúlyozottabb lett.

Fotó: Cser Dániel

 

 

(Instagram)

Kapcsolódó Cikkek

 • Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi, hazánk egyik leghíresebb DJ-jének 3 és fél éves kislánya mellé, tavaly megszülettek ikerfiai is. A lemezlovas elárulta, habár imádja a kicsiket bizony rengeteg feladattal és felelősséggel jár három gyermek nevelése, így nem szeretnének már több babát.

 • Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Gyerekes butaságnak tartja Hosszú Katinka édesapja, hogy Shane Tusup kiteregeti a magánéleti szennyest. István szerint miután tönkrement a pár kapcsolata, Katinka megkapta azt a gyengédséget Dudás Dani úszótól, amit Tusuptól egyáltalán nem.

 • Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Szombaton csapott össze a soroksári sportcsarnokban Növényi Norbert a harminc évvel fiatalabb ellenfelével, Makai Renátóval. A 61 éves olimpiai bajnok birkózó hónapok óta erre a pankrátor gálára készült.