2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Így szolgál az RTL Klub

Bár a hivatalos kommunikációban rendszeresen arról olvasni, hogy az RTL Klub független és kiegyensúlyozott híradót sugároz estéről-estére, ha valaki figyelmesen követi a kereskedelmi TV híradóit, érdekes ellentmondásokra lehet figyelmes a hivatalos kommunikáció és a valódi tartalom között – írja a Figyelő.

A portál azt elemezte: Mi lesz a ma esti RTL Klub Híradóban? Mészáros Lőrinc, összeomló egészségügyi ellátás és a BKK. Legalábbis az alapján, ha valaki végignézi a hírműsor elmúlt hetének beszámolóit, ezekre a témákra mindenképpen számíthat. És persze még néhány ellenzéki sajtótájékoztatóról is beszámolnak, ahogy minden este. Az elmúlt héten például nagyon népszerű megszólaló volt az RTL szerkesztőinek körében Karácsony Gergely és Vona Gábor is. Többek között a legutóbbi rendkívüli parlamenti ülésnapról is úgy számoltak be, hogy csak Vona Gábor mondatait idézték vissza szó szerint, míg a kormánypárt válaszát már nem mutatták be, csak röviden összefoglalták. Hogy miért így szerkesztették meg a január 30-i Híradót, azt Kolosi Péter korábbi nyilatkozata magyarázhatja.


A csatorna vezérigazgató-helyettese ugyanis még novemberben úgy nyilatkozott a 24.hu-nak, hogy

„az, hogy mikor mennyi politikával foglalkozik az RTL híradója, az nagyon komolyan függ az aktuális nézői igényektől”.


Tehát ezek szerint a nézők leginkább az ellenzéki pártok véleményére, Vona Gáborra és Karácsony Gergelyre kíváncsiak. Ami egyáltalán nem meglepő. A figyelo.hu birtokába jutott felmérés szerint ugyanis az RTL Klub Híradó nézőközönsége körében az ellenzéki pártok felülreprezentáltak az országos pártpreferenciai átlaghoz képest. Vagyis az RTL Klub Híradóját leginkább a jobbikos választók nézik. A kormánypárti szavazókat pedig úgy tűnik, nem igazán érdekli az RTL Klub hírműsora.

forrás: Figyelő

Kapcsolódó Cikkek

  • Gulyás: Az ajánlások azt mutatják, hogy erős a kormánypártok támogatottsága

    Gulyás: Az ajánlások azt mutatják, hogy erős a kormánypártok támogatottsága

    A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei által összegyűjtött ajánlások nagy száma azt mutatja, hogy nemcsak a közvélemény-kutatások szerint, hanem a valóságban is erős a kormánypártok támogatottsága – jelentette ki Gulyás Gergely, a főváros 3-as számú választókerületének kormánypárti képviselőjelöltje, amikor leadta a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást, kedden Budapesten.

  • Törökország azt tervezi, hogy kasztrálja a pedofilokat

    Törökország azt tervezi, hogy kasztrálja a pedofilokat

    A török kormány azt tervezi, hogy néhány napon belül napirendjére veszi a pedofilok kémiai kasztrációjának tárgyalását – közölte Abdulhamit Gül török igazságügyi miniszter kedden Ankarában újságíróknak nyilatkozva, miután a közelmúltban óriási botrányt kavart, hogy egy fiatal férfi megerőszakolt egy hároméves kislányt, ráadásul egy esküvő közben.