2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Ózd

Jelentkezz a Miskolci Egyetem ózdi kihelyezett tagozatára!

Tovább bővülnek Ózdon a felsőfokú oktatás lehetőségei, hiszen szeptember 1-jétől már három alapszakon indít képzést a városban a Miskolci Egyetem. A jelentkezési határidő február 15.

Az állami finanszírozású anyagmérnöki nappali tagozat duális képzés formájában működik. A hallgató szerződést köt az egyetem partnercégével, ott végzi a szakmai gyakorlatot, és fizetést kap. Az Ózdi Acélművek Kft., a General Electric Kft. és a Johnson Electric Kft. közül választhatnak az egyetemisták. Másik alapszak a szociális munka, amely szintén államilag finanszírozott és nappali tagozatos.


Fotó: Lokál
Az egyetemi oktatás egyik helyszíne a Digitális Erőmű

Ezek mellett újabb egyetemi szak indul ősztől a kohászvárosban. A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara mérnökinformatikus alapszakon indít levelező tagozatos képzést. Itt három szemeszter után automatikusan kapják a korszerű webes technológiák irányt, ami az informatika speciális területe.

A sikeres első évfolyam után ezzel a keresett szakkal növeli az Ózdon és térségében, valamint a Felvidéken élő végzős középiskolások lehetőségeit a Miskolci Egyetem. Számos oktatási intézményben adtak tájékoztatást az Ózdon elérhető lehetőségekről, a tanulás körülményeiről: az utazásról, a szállásról és az étkezésről. Érdeklődőkben nincs hiány, viszont közeleg a jelentkezési határidő, 2018. február 15., ameddig minden tanulónak el kell döntenie, hol szeretné folytatni tanulmányait. Jelentkezés:  https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakkereso/!Szakkereso/index.php/szakkereso/index.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.