EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Egyéb Szekszárd

Jó termés várható

A hagyományos Vince-napi Borünnepen meleg idő fogadta a résztvevőket. A borral összefüggő ünnepek sorában a Vince-nap az első, mely Szekszárdon egyben a kékfrankos ünnepe is. A „Vincevessző” szerint Szekszárdon idén is jó termés várható.

A Vince-napi hiedelmek szerint a „vincézés” során a szőlőskert szélét szentelt borral vagy szentelt vízzel kell megöntözni, illetve a jelképes szőlőmetszés is a népi szokásokhoz tartozik.

Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.