EUR: 319,35 Ft
CHF: 282,14 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Élesedik Karácsony és Gyurcsány viszálya

Úgy tűnik már évekkel ezelőtt is komoly ellentét volt Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc között, ami mára sem csitult. Bár azóta Karácsony Gergely az MSZP miniszterelnök-jelöltje lett, Gyurcsány Ferenc pedig a Demokratikus Koalíciót vezeti, a viszály továbbra sem csitul. A szocik jelenlegi listavezetője korábban igen kritikusan fogalmazott mostani pártjáról.

Hiába állapodott meg együttműködésről az egyéni kerületekben az MSZP és Gyurcsány Ferenc pártja, a DK, az ellentétek olyan erősek, hogy nagyon nehéz lesz a közös kampány. Karácsony Gergelyről, a szocialisták lízingelt miniszterelnök-jelöltjéről pedig egyszerűen határtalan gyűlölettől és mélységes lenézéstől csöpögő cikkeket közöl folyamatosan a Gyurcsány Ferenc érdekkörébe tartozó Nyugati Fény blog – írja az Origo, aminek a cikkéből az derül ki, hogy az oldal szerint a zuglói polgármester teljesen alkalmatlan a feladatára, ráadásul bármelyik pillanatban képes elárulni a szövetségesét.


Felidézik azt is, hogy Karácsony korábban izzó hévvel kritizálta a szocialistákat, míg most összebútorozott velük. Karácsony nemcsak az LMP-t, hanem az Együttet is elárulta, csakhogy a politikai túlélését biztosítsa – emlegeti Gyurcsány blogja.

A portálon felidézik Karácsony múltját is.


Karácsony Gergely abban az LMP-ben indult, ahol ordítva szidták a szocialistákat meg a rendszert, 2010 előtt. “Mert akkor ugye rettenetesen szar volt az élet a világnak ezen a táján. De semmi baj, Geri, csak az ökör következetes. Csak az a fránya internet, az nem felejt”- áll a blog korábbi bejegyzésében.

Az Origo szintén a blogból szemezgetve azt írja, Karácsony Gergely  pár éve a Debreceni Egyetemen tartott előadásán kijelentette:Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt!, és aki még nemrég is szenvedélyesen érvelt amellett, miért a külön listákon lehet jobban megmutatni a pártok saját arculatát és maximalizálni a szavazatokat. “Karácsony Gergő ifjú kora ellenére sok köpönyeget megforgatott már, most a politikai túlélés reményében az általa sokáig leprázott MSZP-sek listájára kérezkedett fel, azt ígérve: hozza a saját népszerűségét.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.

 • Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  A Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, hogy a brüsszeli migrációs politika mögött Soros György áll. Az Európai Parlament (EP) ugyanis megszavazta, hogy  az európai emberek pénzéből több száz millió euróval több pénzt adjanak a Soros-szervezeteknek, támogatva ezzel a migrációt.