EUR: 318,07 Ft
CHF: 280,70 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Békéscsaba

Kastélyok között két keréken

A Modern Városok Program egyik fontos, több települést is érintő eleme a Wenckheim-kerékpárút néven ismert projekt, amelynek során 20 kilométeres turisztikai kerékpárúttal kötnék össze a négy Békés megyei Wenckheim-kastélyt: a gyulait, a gerlait, a póstelekit és a szabadkígyósit.

A kormányhatározatban mint a helyi értékek és hagyományok megőrzését elősegítő, a térség turisztikai vonzerejének növelése érdekében megvalósítandó projekt szerepel a kerékpárút kiépítése, mintegy 2,2 milliárd forint értékben. Az egyeztetések, tárgyalások már el is kezdődtek a fejlesztéssel kapcsolatban, ugyanis Szarvas Péter polgármester a napokban Szabadkígyóson járt a munkatársaival, hogy a  részletekről egyeztessen Balogh Józseffel, Szabadkígyós polgármesterével.


Mint közösségi oldalán beszámolt róla, a Wenckheim-kerékpárút nyomvonalának egyik fontos eleme Békéscsabától a szabadkígyósi kastélyparkig tart majd. A két település közötti kerékpáros összeköttetés megvalósítása mindkét fél közös érdeke. A célja pedig az, hogy a csabaiak és majd természetesen az idelátogató turisták számára is elérhetővé váljon ez az attrakció. Szarvas Péter emellett azt is megosztotta, hogy hamarosan kétmilliárd forintból újul meg az épületegyüttes, így még impozánsabb látványt nyújt majd.

A fejlesztés azért is fontos a békéscsabaiak számára, mert általa a város területén is történik majd fejlesztés: megújulhat a Bartók Béla úti és a Kétegyházi úti kerékpárút, valamint a tervek szerint a Kenderföldek városrész is be lesz kötve a kerékpárút-hálózatba. A beruházás várhatóan 2020-ra fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek