2018. február 18., vasárnap
Bernadett

Egyéb Ózd

Képzések indulnak a hiányszakmákban

Tartósan munkanélküliek részére indít képzést a Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. eladó és szociális gondozó, ápoló szakmákban. A foglalkoztatással egybekötött OKJ-s képzésen részt vevők száma 24 fő, a képzést sikeresen elvégzendők létszámát minimum 18 főben határozták meg.

Újabb piacképes szakmák elsajátítására van lehetőségük az Ózd térségében élő embereknek. A 60 millió forintos pályázaton elnyert forrás segítségével indít gyakorlatcentrikus OKJ-s bizonyítvány megszerzésére lehetőséget biztosító képzést a nonprofit kft.


Az eladó, valamint a szociális gondozó és ápoló szakmák megszerzésére 2 x 12 főnek nyílik lehetősége. A projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium döntése alapján nyert támogatást, és a  2017. 11. 1.–2019. 4. 30. közötti időszakban bonyolítják le. Általános célja, hogy az ózdi kistérségben élő hátrányos helyzetű munkanélküli emberek piacképes szakmát sajátítsanak el és tartósan munkába álljanak, valamint hogy segítse elő a munkahelyi és társadalmi beilleszkedésüket, emelje a város és a kistérség foglalkoztatottsági szintjét, népességmegtartó képességét.

Fotó: Lokál
Riz Gábor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a képzések tovább növelik a térség foglalkoztatottságát

A képzés 24 fő számára lesz elérhető, eladó, illetve szociális gondozó és ápoló szakmákban. Kulcsfontosságú a résztvevők folyamatos mentorálása, psziho-szociális problémáinak megoldása, aminek célja többek között minden olyan akadályozó tényező elhárítása, amely a képzést, munkába helyezést és munkában tartást negatívan befolyásolhatja.

Fotó: Lokál
Felkészült szakemberek vállalták az oktatást

Kapcsolódó Cikkek