2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Hódmezővásárhely

Készül az emlékhely

Az I. világháborúban több mint háromezer vásárhelyi édesapa, férj és fiúgyermek vesztette életét. Nekik állít emléket az a Kossuth téren épülő emlékhely, amelyet március 14-én adnak át.

A beruházás ütemszerűen halad, hamarosan elkészül a térburkolat, január 31-én pedig a koracél lemezek egy részét is elhelyezték. Ezekbe a lemezekbe vágták bele a hősi halottak neveit. A tervek szerint február végére befejeződik az építkezés, így már csak a kertészeti munkálatok vannak hátra.

Az építkezést január 31-én dr. Kószó Péter és Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely két alpolgármestere tekintette meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.